Szerte a galaxisban a klónháború tombol. A jediből lett sith nagyúr, Dooku gróf vezetésével a szeparatisták kitartóan nyomulnak előre, egyre több világ esik el vagy hódol be az ügyüknek.

Palpatine főkancellár irányítása alatt a Köztársaság hősiesen küzd ellenük klónozott katonákból állított roppant seregével és jedi tábornokaival. Anakin Skywalker, akit egy ősi jövendölés nyomán a „Kiválasztott”-nak hisznek, aki arra rendeltetett, hogy egyensúlyt teremtsen az Erőben, immár jedi lovagként harcol mestere, Obi-van Kenobi felügyelete alatt. A halál lehetősége mindvégig ott lebeg fölötte… és túlélési esélyeit csöppet sem növeli az új tanítvány érkezése: Ahsoka, egy forrófejű, tapasztalatlan, tizennégy éves padavan. Anakin azonban nem kérdőjelezheti meg a parancsot; Obi-vannal együtt olyan küldetésre indulnak, amelyben semmiképpen nem szabad kudarcot vallaniuk.
Jabba fiát elrabolták, és amikor az őrjöngő apa a jedikhez fordul segítségért, Anakin, Obi-van, Ahsoka és klón katonáik kapják a feladatot, hogy a nyomokat követve megtalálják és kiszabadítsák a hutt gyerkőcöt. Ám ennél jóval több forog kockán: ha sikerrel járnak, a hálás Jabba megnyithatja a huttok által uralt térségek űrkikötőit a Köztársaság hajói előtt, és erre nagy szükség lenne, hogy győzedelmeskedhessenek a szeparatisták fölött. Csakhogy nem a Köztársaság az egyetlen, amely ezen űrkikötők használatára vágyik. Dooku gróf, aki bármi áron meg akarja szerezni ezt a lehetőséget a szeparatisták számára, csapdát állít a jediknek. Amikor Anakinék rábukkannak az elrabolt hutt gyerekre, Dooku legképzettebb orgyilkosa, Asajj Ventress és tengernyi harci droid várja őket…

Forrás: ababook.hu