Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet, amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik.

Aktív képAktív kép

Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A banditák közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza, és úgy tűnik az öldöklésnek sosem lesz vége. Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba, és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük. A férfi annak ígéri oda a szolgálatait, aki többet fizet. Ám amikor megismeri azt a két asszonyt, akik szintén két tűz közé szorultak, az ő oldalukra áll. Ennek a döntésnek véres következményei lesznek.

Takashi Miike, a japán filmipar fenegyereke a „spagetti western” ikonjai, valamint Kurosawa előtt tiszteleg. Mint ismeretes, a nagy klasszikus westernfilmeket, A hét mesterlövészt és az Egy maréknyi dollárért is Akira Kurosawa filmjei inspirálták.

színes feliratos japán western, 121 perc, 2007
18 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Takashi Miike
forgatókönyvíró: Takashi Miike
zeneszerző: Kôji Endô
operatőr: Toyomichi Kurita
producer: Masato Osaki
vágó: Yasushi Shimamura

szereplő(k):
Masanobu Ando (Yoichi)
Koichi Sato (Taira no Kiyomori)
Kaori Momoi (Ruriko)
Yusuke Iseya (Minamoto no Yoshitsune)
Renji Ishibashi (Benkei)
Quentin Tarantino (Ringo)
Teruyuki Kagawa (Sheriff)

Bemutató dátuma: 2009. január 22. (Forgalmazó: Budapest Film)

 Forrás: