Budapest – (2013. december 6. – 2013. december 8.) – 2013. december 6-án pénteken, 7-én szombaton és 8-án vasárnap a Mikulás ismét ellátogat a Gyermekvasútra. A Mikulásvonaton a gyerekek és szüleik együtt utazhatnak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.

A vonat indulása előtt és beszállás után a gyerekek a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését. Közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására.

Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut. Elbeszélget velük, majd megajándékozza őket egy-egy hagyományos, édességből és gyümölcsből álló mikuláscsomaggal.

Hűvösvölgyben a mikulásvonat indulása előtt, avagy érkezése után szintén közös játékra hívják a gyerekeket. Az állomás előtti téren krampuszok foglalkoztatják őket, táncolnak és énekelnek velük.

A mikulásvonatok a téli menetrendben meghirdetett rendes személyszállító vonatokon felül közlekednek. Menetrend szerint csak a két végállomáson, Széchenyi-hegyen vagy Hűvösvölgyben lehet a vonatra fel- és leszállni.

Indulási időpontok a honlapon.

Web: www.jegytrafik.hu/jegyvasarlas/mikulasvonat-2013

Forrás: