A mézeskalács receptje


A mézeskalács receptjeA Karácsonyhoz éppúgy hozzátartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa illata.

Számtalan elkészítési módja és formája van ennek az édességnek. Íme egy ízletes recept:



Egy kiló lisztet elmorzsolunk 35 dkg margarinnal, majd adunk hozzá 3 tojás sárgáját, 2 deci mézet, szalákát és a sajátos ízét megadó fűszerkeveréket: fahéj, szegfűszeg és szerecsendió. Jól eldolgozzuk, majd amikor kezd összeállni, 25-30 dkg kristálycukrot adunk hozzá (ami segít a kezünkről a tésztát leszedni) és tovább gyúrjuk. Mikor már a tésztánk nem ragad, pár órát állni hagyjuk. Pihentetés után vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat, majd aranypirosra sütjük. Egy tojás fehérjéhez annyi porcukrot adunk, hogy csorgatható állapotban kerüljön, majd celofánból tölcsért készítünk, annak végére kis nyílást vágunk, és segítségével a cukormázt a kisült mézeskalácsra csorgatjuk, a kívánt mintázat szerint.


Jó étvágyat!

 

Forrás: szatmar.ro

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1

Honlapunkon sütiket használunk a jobb működésért Részletes leírás






Honlapunk magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használunk.

A sütik önmagában semmilyen módon nem képesek a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmasak.

A rendszer cookiek alkalmazásának célja, hogy Ön zökkenőmentesen böngészhessen, érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart.

Google Analytics cookiek alkalmazásának célja, hogy a honlapunk látogatói forgalmáról tájékoztasson minket (pl. napi látogatások). Az automatikusan rögzített IP címeket 24 hónapig tárolja. A cookiet számítógépéről bármikor törölheti, illetve beállíthatja böngészőjét úgy, hogy a cookiek alkalmazását tiltsa.

x

Honlapunkon sütiket használunk a jobb működésért Részletes leírás