Így készül a bolognai spagetti az olaszoknál

Az olaszok két dologhoz biztosan nagyon értenek: a romantikához és persze az isteni finom ételekhez. Előbbihez nem, de az utóbbiakhoz tudunk receptet mutatni, íme, egy egyszerűen elkészíthető, mennyei menüsor, amivel megkoronázhatod szerelmetek ünnepét!

A recepteket ízléseteknek megfelelően variálhatod, ha csak sertésből készíted a bolognait, akkor hamarabb is elkészülhetsz vele, a boroknál pedig ügyelj arra, hogy minőségit válassz, különben elronthatják az élményt!

 

 

 

Az előétel: pármai sonka sárgadinnyével

Hozzávalók:

  • 1 szép fej sárgadinnye
  • 15-20 dkg pármai sonka
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Ez egy végtelenül egyszerű előétel, nem lesz sok dolgod, mindössze annyi, hogy a dinnyét jól hűtsd le, mielőtt felhasználod, majd vágd le a héját, vágd ki a magházat. Ezután vágd félbe a gyümölcsöt, szeleteld fel, minden cikkelyt szórj meg borssal, aztán tekerj rájuk egy-egy szelet sonkát, ha ezzel kész vagy, már tálalhatod is, egy pohár könnyű, fehér száraz bor társaságában.

A főétel: bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagyobb szál répa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors, oregánó

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat keverd össze egy tálban, és fűszerezd hangulatodnak megfelelő mennyiségű sóval, borssal és egy csapott evőkanálnyi oregónóval, majd tedd félre. A hagymát, a szalonnát és a répát kockázd fel, és szintén tedd félre. Egy alkalmas, nagyobb serpenyőben dinszteld meg a hagymát a vaj felén, a szalonnával egyetemben, majd amikor már a hagyma szép üveges, jöhet hozzájuk a répa is. Keverd meg párszor, majd jöhet a hús is hozzájuk, keverd össze jó alaposan, vedd kis lángra a tűzhelyet, és hagyd együtt rotyogni az edényben lévőket, fedő alatt, fél óráig.

Ha ez letelt és a hús átfőtt, keverd hozzájuk a bort és a paradicsomot, fűszerezd egy kis borssal, szerecsendióval és oregánóval, majd ismét hagyd együtt rotyogni 20 percig őket, végül add hozzájuk a tejszínt. Tedd fel a tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben, főzd fogkeményre, és szűrd le. Keverd össze az egészet, pár percig főzd együtt, és már kész is vagy. A tészta mellé kínálj félédes fehérbort vagy friss rozét.

A desszert: tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl presszókávé
  • 40 dkg babapiskóta
  • 0,3 dl marsala bor vagy konyak
  • sötét kakaópor a szóráshoz

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A kávét főzd le, add hozzá a bort, és tedd félre hűlni. A tojásokat válaszd ketté. Négy fehérjére és két sárgájára lesz szükséged. A cukorral keverd simára a sárgáját, majd add hozzá a mascarponét is. A fehérjéket verd kemény habbá, majd amikor már jó, akkor óvatosan keverd a mascarponés keverékhez. A babapiskóták végeit mártsd a kávéba, a piskóták felét rendezd el egy alkalmas tál aljában, egyengesd el rajtuk a krém felét, majd jöhet az újabb réteg mindkettőből, szórd meg a tetejét kakaóporral, és mehet a hűtőbe, amíg nem estek neki. A tiramisu mellé édes aszúbort érdemes kínálnod.

Forrás: femina.hu

Adnow banner

loading...

Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

Facebook diákmeló - Box Middle

Online Toborzás hírek
Új lap - 1