karácsonyi narancspudingKarácsonykor sem kell lemondanod a mesés süteményekről. Próbáld ki kalóriaszegény, gyümölcsös, fűszeres receptjeinket!

 

Karácsonyi narancspuding
Hozzávalók:

10 dkg barnacukor
6 tojás
6 narancs
1 evőkanál kukoricakeményítő

Válaszd szét 2 tojás sárgáját és fehérjét, majd verd fel a sárgáját. Moss meg 5 narancsot, facsard ki a levüket, majd keverd össze a cukorral és a keményítővel. Tedd fel a tűzre, majd folyamatos kevergetés közben sűrítsd be. Ezután vedd le a tűzről, üsd bele a maradék négy tojást, majd öntsd hozzá a felvert tojássárgáját. Hagyd, hogy egy kicsit sűrűsödjön, majd öntsd bele egy pudingformába, és gőz fölött főzd addig, míg kocsonyás nem lesz. Ha kihűlt, borítsd tányérra, majd narancskarikákkal díszítve tálald.

 

Citromos túrótorta
Hozzávalók:

másfél csésze keksz vagy kekszdara – ha igazán diétás sütit akarsz, Graham-kekszdara
3 evőkanál vaj
2 citrom leve és reszelt héja
másfél kávéskanál zselatinpor
1 csésze zsírszegény túró
fél csésze barnacukor
2 tojás

Kenj ki egy kör alakú, körülbelül 20 cm átmérőjű sütőformát. A kekszet, amennyiben egészben vetted meg, törd robotgéppel vagy aprítógéppel finom morzsákká. Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a morzsát.

Tedd a sütőformába, és jól nyomkodd le. Tedd a formát a hűtőbe. A citromos-túrós réteg elkészítéséhez tedd a citromhéjat és a citromlevet egy edénybe, majd keverd hozzá a zselatint. Lassan melegítsd fel a keveréket, várd meg, amíg a zselatin felolvad, majd hagyd kihűlni. Egy másik tálban keverd össze a túrót és a cukrot, majd add hozzá a szétválasztott tojások sárgáját és a zselatinos keveréket. Verd fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd össze a túrós keverékkel. Tedd rá a kekszes alapra, simítsd el, majd tedd a hűtőbe körülbelül 2 órára. Ha megdermedt, vedd ki a formából, és tálald szeletekre vágva.

Karácsonyi narancspuding
Hozzávalók:

10 dkg barnacukor
6 tojás
6 narancs
1 evőkanál kukoricakeményítő

Válaszd szét 2 tojás sárgáját és fehérjét, majd verd fel a sárgáját. Moss meg 5 narancsot, facsard ki a levüket, majd keverd össze a cukorral és a keményítővel. Tedd fel a tűzre, majd folyamatos kevergetés közben sűrítsd be. Ezután vedd le a tűzről, üsd bele a maradék négy tojást, majd öntsd hozzá a felvert tojássárgáját. Hagyd, hogy egy kicsit sűrűsödjön, majd öntsd bele egy pudingformába, és gőz fölött főzd addig, míg kocsonyás nem lesz. Ha kihűlt, borítsd tányérra, majd narancskarikákkal díszítve tálald.

Vendégváró töltött alma
Hozzávalók:

5 alma
1 citrom
20 dkg zsírszegény túró
2-3 evőkanál barnacukor
1 csipet fahéj

Reszeld le a citrom héját, a levét pedig facsard ki. Az almákat hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Főzd az almákat 5 percig forrásban lévő vízben, majd hűtsd le. A túrót keverd össze a fahéjjal, a citromhéjjal és a cukorral, majd töltsd az almákba. Tedd a hűtőbe egy-két órára. Tálald hidegen.

Karácsonyi fahéjcsillag
Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 teáskanál fahéj
7 dkg barnacukor

Tedd a lisztet és a vajat egy tálba, majd dolgozd össze őket. A többi hozzávalót keverd össze, adj hozzá 2 evőkanál vizet, és formálj a tésztából gombócot. Tedd a tésztát nyújtódeszkára, és nyújtsd ki körülbelül 2-3 mm vastagságúra. Csillag alakú formával szaggass belőle annyi süteményt, amennyit csak tudsz. Tedd a csillagokat sütőpapírral lefedett sütőlemezre, és süsd őket aranybarnára. A kész csillagokat szórd meg egy kevés fahéjjal.

 

forrás: http://www.femina.hu/fogyokura/karacsonyi_dietas_suti