Elfoglalják Tokajt a fesztiválozók?Még nem teszik ki a MEGTELT táblát Megtelhet-e egy város fesztiválozókkal? A Hegyalja szervezőinek nem titkolt célja, hogy Tokaj és Rakamaz szálláshelyeit a 10 éves fesztivál látogatói foglalják el július 15. és 19. között – és a szálláslehetőségeket böngészve úgy tűnik, hogy ezt sikerült már most elérni, bő egy héttel a fesztivál kezdete előtt. Aggodalomra azonban nincs ok, a sátorhelyeken túl a környéken számtalan szálláshely várja a hegyaljásokat.

Tokaj és Rakamaz városvezetése is sokat tett az elmúlt években azért, hogy a hegyaljások a fesztiválhoz minél közelebb, kényelmesen pihenhessenek a koncertek között. További fejlesztések is várhatók az elkövetkező évekre, most azonban a jelenlegi helyzetre kell, hogy koncentráljunk.
Sátorral a fesztiválon táborozhatunk, közel a helyszínekhez, két kemping is várja a látogatókat: a Tisza és – az egyszerűség kedvéért – Hegyalja kempingek. A Tisza kempingbe már akár hétfőn vagy kedden is be lehet költözni (bár ehhez külön kempingjegyet kell vásárolni az adott napokra, ha ezen a két napon teszed), a Hegyalja kemping pedig azonnal nyit, amint a Tisza kemping megtelik (ez a korábbi évek tapasztalatai szerint kedden következik be). A fesztivál területét szerdán, délután 4-től vehetik birtokba a hegyaljások.
Aki jobban kedveli az épített környezetet, ha alvásról van szó, az Tokajban talál legközelebb szállást a fesztivál területéhez. A városból csupán 5-10 perc gyalog a fesztivál. Jelenleg nem könnyű tokaji szállást találni, de a hegyaljafesztival.hu oldalról mindig elérhető a legfrissebb állapot, azaz így a szerencsések még találhatnak egy-egy felszabaduló szobát.
A hegyaljafesztival.hu oldal Utazás, szállás menüpontja jó kiindulópont azoknak is, akik nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a városban szálljanak meg. A környékbeli településeken érdemes szállást keresni, hiszen csupán néhány perccel lesz hosszabb az út a fesztivál területéig, hajnalban pedig aztán onnan vissza a szállásra. Csapatba szerveződve pedig a mobilitás is kényelmesen megoldható.

Linkek:
Sátorozásról: http://www.hegyaljafestival.hu/index.php?page=59
Még szállásról: http://www.hegyaljafestival.hu/index.php?page=60

A Hegyalja Fesztiválról
A Hegyalja Fesztivált idén nyáron tizedik alkalommal rendezik meg, a világörökség részeként jegyzett, lenyűgöző szépségű Tokaj határában. A fesztivál a régió legjelentősebb zenei eseményéből az elmúlt években Magyarország meghatározó nyári fesztiváljává nőtte ki magát: szervezői nem csak élvonalbeli előadókat hívnak meg évről-évre, de a fesztivál környezettudatos gyökereit sem hagyják feledésbe merülni. A hazai gerillakertészeket a Hegyalja ZéróCO2 kezdeményezése támogatja abban, hogy közösen semlegesítsék a fesztivál által okozott szén-dioxid terhelést és borítsák zöldbe az országot.
Idén nyáron, július 15-től 19-ig többek között a Basement Jaxx-szel, a Machine Headdel, a Finntrollal, a Testamenttel, a Transglobal Undergrounddal, az Ignite-tal, Roni Size-zal és a Faithless-szel találkozhatnak Tokaj határában a hegyaljások, de a hazai kedvencek sem hagyják ki a tízéves Hegyalja Fesztivált.