Az OTP Fáy András Alapítvány 2011-ben összesen öt művészeti iskola hangszerállományát bővítette – az intézmények igénye szerint – egyenként 1,5 millió forint értékben. A kezdeményezés a névadó, Fáy András tiszteletére összeállított Fáy 225 projekt egyik kiemelt programeleme.

 

Szerda délben a budapesti Rácz Aladár Zeneiskolában kerültek átadásra azok a hangszercsomagok, amelyekkel az OTP Fáy András Alapítvány az ország öt zeneiskolájának kiemelkedően tehetséges tanulóit, a leendő zeneművészeket támogatja összesen 7,5 millió forint értékben.

A házigazda intézményen kívül támogatásban részesült a tatai Kenderke Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az ózdi József Attila Gimnázium, SZKI, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a piliscsabai Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium.

Schrankó Péter, az Alapítvány képviselője az átadón elmondta, ez a kezdeményezés részben a nagysikerű Könyvhullám folytatásának is tekinthető: „Folyamatosan figyeljük és értékeljük az intézmények visszajelzéseit, többek között ennek köszönhető, hogy a könyvtárfejlesztési akciónk kapcsán a zeneművészeti iskolák kérését meghallgatva nyitottunk ezen intézmények felé, és indítottunk el Magyarországon egyedülálló hangszeradományozási akciónkat.”

A program kezdeményezője, az OTP Fáy András Alapítvány, mely szakmai partnerként bevonta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásügyi Államtitkárságát is, így a két szervezet közösen választotta ki azokat az intézményeket, melyek elsőként részesülhettek az adományból. Az átadón Sályi Lőrinc politikai főtanácsadó képviselte a minisztériumot, aki reményét fejezte ki: „…a kezdeményezés révén talán a zeneművészet jövőbeli mestereinek nyitottunk utat a sikeres karrierhez, hiszen az Alapítvány segítségével olyan hangszerek kerültek megvásárlásra, melyek a profi zenésszé válást szolgálhatják.”

A Fáy 225 projekt keretében– az Alapítvány június 3-án a Magyar Nemzeti Galériában és a Savoyai teraszon mintegy 1600 résztvevő középiskolás diák jelenlétében rendezte meg „Fáy 225 emlékünnepségét és Alkotói Pályázatának” díjátadóját.. Az Alkotói Pályázatra 234-en pályáztak, a szakmai zsűri 35 pályaművel díjazott, összesen nettó 7,7 millió forint értékben. Mint azt Schrankó Péter elmondta, a szimbolikus Fáy 225 projekt során további – természetesen középiskolásokat célzó és segítő, a Fáy szellemiséget tükröző, érték- és esélyteremtő – kezdeményezéseket indítanak, melynek méltó második kulturális programeleme volt hangszeradományozási akció.

Budapest, 2011. június 15.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a hangszeradományozási akcióval vagy az Alapítvánnyal kapcsolatban, kérjük, keresse Szekeres Fruzsinát a következő elérhetőségek valamelyikén (tel.: 1/486-6195, mobil: 30/709-5848, e-mail: info@otpfayalapitvany.hu)!

 

Az OTP Fáy András Alapítvány

Az OTP Bank 1993-ban hozta létre az OTP Fáy András Alapítványt azzal a céllal, hogy a fiatalok életét segítő feladatokat felvállaljon. Mottónk is ezt tükrözi: „Esélyt a jövő generációjának!”

Az Alapítvány finanszírozója az OTP Bank, azonban a támogatói döntések meghozatalában kurátorként független szaktekintélyek, rangos közéleti szereplők vettek és vesznek részt. A Kuratórium elnöke és tagjai megbízásukat társadalmi munkában látják el. A Kuratórium tagjai:

Dr. Vizi E. Szilveszter orvos, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke (a Kuratórium elnöke)

Balogh Gabriella brand szakértő, az OTP Bank Nyrt. volt marketing igazgatója

Azurák Csaba televíziós személyiség

Dr. Kulcsár György, az OTH Országos Gyógyfürdőhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság volt országos tisztiorvosa

Dr. Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora

Az elmúlt 8 év során – a Kuratórium megújítását követően – alakult ki az Alapítvány jelenlegi tevékenysége, amely kiemelten foglalkozik a pénzügyi-, gazdasági- és karrier ismeretek átadásával.

Azóta az Alapítvány szakmai tevékenysége évről-évre fejlődve, szakemberek közreműködésével és a Kuratórium által megvitatva, jóváhagyva valósul meg. Az éves munka többségében az előző év szakmai tevékenységére építve tematikusan – azt kiegészítve és továbbfejlesztve – megy végbe.

Az Alapítvány szakmai munkájának sikere két dolgon alapul; egyrészt tevékenysége illeszkedik a kor társadalmi elvárásaihoz, másrészt folyamatosan igazodik a tinédzsereket érintő trendekhez. Ennek köszönhetően tudjuk hatékonyan és sikeresen megszólítani a fiatalokat, ezért nő évről évre a szakmai tevékenységünket váró iskolák és iskolai közösségek száma.

Az OTP Fáy András Alapítvány az idei évben lett „nagykorú”! …és vele együtt egy új generáció is felnőtt, akik remélhetően tudatosan, megfontoltan, előretekintően járnak el pénzügyeikben. Büszkeséggel tölti el az Alapítvány kurátorait és minden egyes munkatársát, hogy mindehhez ők is hozzájárulhattak.

Az OTP Fáy András Alapítványról röviden

  • · középiskolásokat célzó támogatásaink összege már elérte a bűvös 1 milliárd forintot
  • · folyamatos kapcsolat 1200 középiskolával
  • · évente több százezer elért fiatal
  • · közel 100 millió forint értékű könyvadomány és újságelőfizetés középiskolák könyvtárainak
  • · önálló képzések közel 50 iskolában
  • · önálló oktatási program megvalósítása 27 középiskolában
  • · 70 általunk képzett pedagógus
  • · saját pénzügyi, gazdasági és karriertréning
  • · saját akkreditált pénzügyi- és gazdasági trénerképző oktatás
  • · több mint 300 kisfilm a tudasfeltoltes.hu honlapon
  • · több mint 15 ezer kitöltött és értékelt pályaválasztási teszt, valamint közel 30 ezer kitöltött és értékelt IQ, EQ és kreativitás teszt a mileszel.hu portálon
  • · számos innovatív projekt, egyedi megoldás
  • · változatos pályázatok középiskolásoknak, pedagógusoknak, intézményeknek

További információk az Alapítványról a www.otpfayalapitvany.hu honlapon találhatóak!