Az egészség rendkívül kifejező fogalom, hiszen magában hordozza a teljességet, a test és a lélek harmóniáját. Ezt hirdeti a Fitt Család program, mely egyaránt célozza a gyermekek és a szülők lelki és testi egészségét.

A program keretében – a wwww.fittcsalad.hu internetes honlap fejlesztése mellett – hét általános iskolában négy témakörben klubfoglalkozás sorozatot, valamint sportnapokat szervezett az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány. A szélesebb közönség a Fitt Család program projektzáró rendezvényén, az Őszi Egészségfesztiválon, ismét találkozhat személyesen is a program szakértőivel, 2012. szeptember 21-én 10 órától, a Merkapt Maraton Sportközpontban.

 

 

Fitten a neten, a suliban és otthon

Az egészségmegőrzést zászlajára tűző Fitt Család Egészségklub programsorozat 2012. február 7-én vette kezdetét. Ennek keretében hét általános iskolában, összesen mintegy száz alkalommal tartottak játékos klubfoglalkozásokat a program szakértői. E klubsorozatok célja az volt, hogy az egészséget meghatározó legfontosabb tényezőkről – az egészséges táplálkozásról, a testmozgásról, a lelki harmóniáról, a családról, a társas kapcsolatokról – a lehető legszélesebb elméleti és gyakorlati ismereteket juttassa el gyerekekhez és szüleikhez.  A foglalkozások vezetése mellett a szakértők folyamatosan publikáltak cikkeket az alapvető tudnivalókról, fontos élethelyzetekről a www.fittcsalad.hu honlapon, melynek tartalma készségfejlesztő, edukatív játékokkal, kvízekkel, tesztekkel is bővült a projekt ideje alatt.

 

Fitt Család a pályán 2.0 – Őszi Egészségfesztivál

 

A Fitt Család szakértőivel és szervező csapatával, az ősz kezdetén újfent találkozhat személyesen a szélesebb közönség is. A standon – a 10 órakor kezdődő sajtótájékoztató mellett – szórakoztató játékos foglalkozások, ügyességi játékok várják a gyerekeket, a felnőttek családi és nevelési tanácsadáson vehetnek részt, illetve ötleteket kaphatnak az egészséges táplálkozáshoz, a nyereményes kvízjátékon pedig a család egésze közösen részt vehet, miként az a nyár elején is történt a Hegyvidéki Napok 2012. keretében rendezett egész napos Egészségfesztiválon.

 

időpont: 2012. szeptember 21. péntek, 09.00 – 17.00

helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont 1106 Budapest, Maglódi út 12/A ; Fitt Család standja

 

A projekt azonosítószáma: TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0426