“Multimédiás fejlesztő- és oktatóprogramok alkalmazása a kisiskolás korban” címmel szervez konferenciát pedagógusoknak az ELTE Tanító és Óvóképző Kar (korábban Budai Tanítóképző Főiskola) Neveléstudományi Tanszék Informatika Oktatási Csoportja, az Egyszervolt.hu fejlesztő csapatának közreműködésével.

 

A multimédiás oktató- és fejlesztőprogramok az utóbbi években mind a fejlesztők, mind a felhasználók érdeklődésének középpontjába kerültek. A konferenciát, ahol szó lesz a digitális pedagógia alapozó oktatásban betöltött szerepéről, lehetőségeiről, egyúttal tapasztalatcserének is szánják a szervezők.

A plenáris előadások általánosabb megközelítésmódja után óvópedagógusok, tanítók számolnak be napi jó gyakorlataikról. A konferencián nem csak a digitális taneszközöket rendszeresen fejlesztő, használó pedagógusok osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a konferencia résztvevőivel, hanem a résztvevők is elmondhatják gondolataikat a témáról.

A konferencián újdonságként gyermekszekciót is szerveznek, ahol a látogatók alkalmazás közben, a gyakorlatban is láthatják, hogyan dolgoznak a gyerekek ezekkel a digitális tananyagokkal.

A konferencia során lehetőség lesz az Egyszervolt.hu által frissen fejlesztett játékos, akkreditált, digitális oktatási feladatgyűjtemény, az Okos Doboz (LINK: www.okosdoboz.hu ) tankönyv-független alkalmazásainak kipróbálására is. Az oktatási-nevelési tartalmak fejlesztése kiemelt feladata az Egyszervolt.hu oktatás-fejlesztőinek, s e folyamatban általános iskolák is részt vesznek tesztelésekkel, véleményezésekkel.

 

Az ingyenes konferencián való részvétel 5 kreditpontot ér és beszámítható a 7 évenkénti 120 kreditpontba!

Információk

Helyszín: ELTE TÓK, 1226 Budapest, Kiss János altábornagy utca 40.

Időpont: 2013. április 26.

Szervezők: ELTE TÓK Neveléstudományi Tanszék Informatika Oktatási Csoport

Regisztrálni a következő oldalon lehet (LINK: http://www.tok.elte.hu/digikonf)

 

A konferencia programja

  • 10:00-10:10 Megnyitó (200. terem) Tihanyiné Dr. Hős Ágnes PhD, dékánhelyettes, és Pintér Róbert, Egyszervolt.hu tulajdonos, ügyvezető
  • 10:10-11:10 Plenáris előadások
    • 10:10 A digitális tananyagok fejlődéstörténete az oktatógépektől napjainkig
      Lénárd András, ELTE TÓK
    • 10:40 A digitális tananyagfejlesztés aktuális kérdései, új útjai
      Vitéz Gyöngyvér, Egyszervolt.hu oktatás-fejlesztési vezető, ELTE IK
  • 11:05-11:20 Szünet
  • 11:20-13:05 Szekcióülések
    • Tanító szekció: A digitális tananyagok, oktatójátékok 6-10 éves korban történőalkalmazásának módszertani kérdései, jó gyakorlatok.
    • Óvodapedagógus szekció: Az óvodai oktató-fejlesztőprogramok, oktatójátékok alkalmazásának esetei, gyakorlati tapasztalatok, megoldások.
    • Egyszervolt.hu szponzori szekció: A jól ismert Egyszervolt.hu új digitális tananyagfejlesztéseinek kipróbálása egy 24 fős gépteremben.
    • Gyermekszekció: Egyedülálló kísérletként ezen a konferencián nem csak beszélünk a gyerekekről, hanem láthatjuk, hogyan használják a számukra készített digitális tananyagokat. Megfigyelhetünk, kérdéseket tehetünk fel alsó tagozatos, oktatóprogramokat, oktatójátékokat használó gyerekeknek.
  • 13:05-13:20 Szünet
  • 13:20-14:05 Záró kerekasztal (200. terem)