Nem született döntés tanszékek és más szervezeti egységek megszüntetéséről a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), melynek vezetése az előzetes hírekkel ellentétben csupán kismértékű leépítésre készül.

Kecskés László, a PTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja közleményében az egyetemet és annak jogi karát érintő, a közelmúltban megjelent sajtóhírekre reagálva azt írta: a költséghatékonyság, valamint a magas színvonalú oktatás fenntartásáért tervezett intézkedéseknek része a létszámcsökkentés is, az ugyanakkor az egyetem hatezer dolgozójának kevesebb mint egy százalékát érinti.

Az egyetem a leépítést a jogszabályi előírások szerint, az érdekképviseletekkel és a közalkalmazotti tanáccsal folyamatosan egyeztetve kívánja végrehajtani – tette hozzá a jogászprofesszor.

Kecskés László hangsúlyozta, hogy a létszámcsökkentés a jogi karon összesen tizenegy, tanszékenként egy embert érinthet. A kar segítségével e munkatársak további foglalkoztatására más szervezeti egységekben, valamint új képzések indításával is lehetőség nyílhat.

„Az egyetem továbbra is biztosítja a jogi kar tanszékeinek működését azok hazai és nemzetközi elismertségének megfelelően” – emelte ki. Hozzáfűzte, így az informatikai és kommunikációs jogi tanszék, valamint az alkotmányjogi tanszék továbbra is betölti fontos szerepét a hazai felsőoktatásban.

A dékán kitért arra: a későbbiekben, szakmai egyeztetéseket követően összevonhatnak tanszékeket. Jelezte azt is, hogy az egyetem elképezései között szerepel a tantervi reform, továbbá a tanulmányi adminisztrációs folyamatok ésszerűsítése a hallgatók túlterheltségének csökkentéséért.

{module Forrás: edupress|none}