Átadta Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV), valamint a hozzá kapcsolódó, a Nemzeti Tehetség Program által alapított „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjait május 30-án a fővárosban.

 

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint idén 72 középiskola 108 tanulója vett át az OKTV-n 1-2-3. helyezésért járó díjakat. Az oktatásért felelős minisztérium által meghirdetett versenyre ebben a tanévben 27 tantárgyból 38 kategóriában 30.417 jelentkezést regisztráltak, ami összességében 22 062 diákot jelentett. A tanulmányi versenyek népszerűségét jelzi, hogy 570 középiskolából, az ilyen intézmények több mint feléből indultak diákok.
A döntőkben az 1-30. helyezést elérők 231 középiskola tanulói közül kerültek ki, ami azt mutatja, hogy igen sok intézményben folyik legalább egy területen magas szintű tehetséggondozó munka – írták.
A Nemzeti Tehetség Program által alapított „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjban – sok éves eredményes tehetséggondozó munkájukért – negyvenkilenc pedagógus és oktató részesült.
Az ünnepségen húsz matematikatanár kapta meg a Graphisoft SE által alapított Graphisoft-díjat, amelyet azok érdemelnek ki, akik e tantárgyban kiemelkedő tehetséggondozó munkát végeztek. A Balla György Matematikai Alapítvány a matematika verseny gimnáziumi kategóriája első helyezettjének adott át különdíjat. A földrajz OKTV első három helyezettje pedig a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus-díjat vehette át.

{module Forrás: edupress|none}