Balog Zoltán: az ország 23 településén épülhet uszoda

A kormány uszodaépítési programjának részeként első körben 23 településen, mintegy hárommilliárd forintból épülhetnek uszodák - jelentette be

az emberi erőforrások minisztere október 2-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, amikor letették a helyi uszoda alapkövét.

Balog Zoltán úgy fogalmazott: az az új köznevelési rendszer, amelyben az állam vállalta a felelősséget, és a kezébe vette a köznevelési intézmények fenntartását, meghozza az első gyümölcseit.

A miniszter az uszodaépítés mellett a tanterembővítésekre, az új iskolák, tornatermek, tornacsarnokok építésére is utalva hozzátette: abban a helyzetben vannak, hogy el tudnak készíteni egy olyan országos fejlesztési tervet, amelynek nyomán jelentősen fejlődhet a köznevelési infrastruktúra.

Az uszodaépítési program lényege, hogy a ciklus végére nem lesz olyan magyarországi iskolába járó gyermek, aki nem tud úszni - mondta.

Az új uszodák könnyűszerkezetes elemből épülnek, és jó időben szabadtéri medenceként is használhatók - ismertette.

"Sportnemzet vagyunk és ebből sportolónemzetté kell válnunk" - hangsúlyozta Balog Zoltán, hozzátéve, ezért vezették be a mindennapos testnevelést is.

Az ország 23 településén jövőre kezdődhet meg a munka, és 700 ezer embert érint az uszodaépítési program. Borsod-Abaúj-Zemplénben Putnok mellett Mezőcsáton, Edelényben és Tokajban is lesz uszoda - fűzte hozzá.

Balog Zoltán bemutatta az uszoda látványterveit, majd elhelyezte a létesítmény alapkövét a Péczeli József Általános Iskola melletti parkban.

Az emberi erőforrások minisztere a putnoki esemény előtt Ózdon járt, ahol elhelyezte a több mint félmilliárd forintból megújuló ózdi Újváros Téri Általános Iskola tornatermének alapkövét, és átadta a Türr István Képző és Kutató Intézet ózdi igazgatóságának új szakoktatóműhelyeit.

 

Forrás:edupress.hu

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1