A közelgő nyári szünet bizony sokunknak fejtörést okoz, hiszen a színtiszta lustizás, pancsolás, fagyizás és önfeledt játék mellett érdekes könyvekkel is leköthetjük a gyermekek figyelmét pár órára.

Különösen hűvösebb napokon jön jól pár ilyen bármikor bevethető kötet. Ilyenkor én sem szeretem, ha egész nap a tévé előtt ülnek vagy a tabletet nyomkodják napestig, az alábbi köteteket pedig mi már teszteltük, így szívesen és bátran ajánlom a ti figyelmetekbe is!

Csillagképek

Ez a könyv az egyik abszolút kedvencünk, fiúk és lányok egyaránt belefeledkeznek. A könyv segítségével gyorsan és biztosan megtalálhatjuk a 25 legszebb csillagképet! Ebben segítenek bennünket a jól áttekinthető csillagtérképek, a csillagképek megtalálását megkönnyítő közérthető magyarázatok, érdekes legendák és történetek, valamint a Hold és a bolygók megfigyelésére vonatkozó tanácsok.
Különösen érdekes lehet, hogy az égbolton való tájékozódáshoz léptékként a saját kezünket használhatjuk.

 

Színezők

A művészi tevékenység rendkívül pozitív és megnyugtató hatású. A rajzolás, színezés emellett fejleszti a koncentrálóképességet és remek hangulatjavító. A kis művészek varázslatos alkotásokat készíthetnek sokféle témakörben (pl. cicák, lovak,baglyok, kutyák).

 

Vágj! Ragassz! Varrj!

A könyv egyszerű játékok és tárgyak készítésén keresztül vezeti be a gyerekeket a varrás világába.
Újdonság, hogy a feladatsorokhoz a sablonokat a kicsik a megadott minták szerint maguk rajzolják körül, vágják ki, amelyekből aztán néhány öltéssel egyedi darabok születnek.
A munka során már az óvodások is megtapasztalhatják, milyen jó dolog tűvel és cérnával vagy fonallal dolgozni.

A legegyszerűbb öltések elsajátítása közben fejlődik a kézügyességük, az anyagok, színek kiválasztásával a szépérzékük, a leírások követése során pedig a szókincsük.
A könyvet 5 évesnél idősebb gyermekeknek ajánljuk, és itt-ott szükség van szülői segítségre is.

 

Játékos falatok gyerekzsúrra

Születésnapi zsúr, egy esős reggel, egy válogatós gyerek. A megoldás ugyanaz: játékos falatok.
Ugyan melyik gyerek tudna ellenállni egy vidám pizza bohócnak, egy hófehér tejberizs várnak vagy mulatságos retek katicának? Ezek a vidám ételfigurák, nemcsak mutatósak, hanem nagyon finomak is.

Elkészítésükkel garantáltan felejthetetlen élményeket szerezhetünk, sőt gyermekeinket is bevonhatjuk a készítésbe.
A könyv a legnépszerűbb figurák köré csoportosította az egyes témákat: cowboyok, lovagok, indiánok, ördögök, állatok, stb.

A könyvben szereplő ötletek alapján valósítsa meg saját elképzeléseit is! Forrás: http://szinesotletek.blog.hu/2017/05/25/konyvajanlo_a_nyari_szunetre