Csokoládéfüggőség?

Csokoládéfüggőség?

 Talán nem is a te hibádból...

Érezted már úgy,hogy muszáj csokit enned,amikor feszült vagy ideges voltál, de nem is igazán éhes? Ez ezentúl nem a te hibád....

Természettudósok új magyarázatot találtak rá: a csokoládé utáni vágy okozója valószínűleg egy baktériumfajta a gyomorban.

Bár mindenki bélrendszerében található nagy mennyiségű mikróba,azonban azoknál az embereknél,akiknél napi szinten van jelen az édesség utáni sóvárgás több barktérium kolónia van jelen,mint azoknál,akik nem fogékonyak a csábításra - összegezték a kutatás eredményit.

Elképzelhető,hogy más ételek iránti függőségnél is ez lehet az ok. Ez a felfedezés vezetett ahhoz a következtetéshez, hogy kezelni lehetne azokat a fajta elhízásokat,melyeket a gyomorban és a belekben elszaporodó baktériumok okoznak – mondta Sulin Kochhar, a tanulmány társszerzője.

Azonban a kutatás nem jutott végső edményre abban,hogy a fiatalkori diéta megváltoztatja-e ezen baktériumok jelenlétét,melyek a későbbiekben megerősítik a táplálék kiválasztását.

Meanwhile, Dr. Sam Klein, az elhízás szakártője, a St. Louis-i Washington Egyetem professzora elmondta, hogy a tanulmányok azt mutatták,hogy a bélben található baktériumok változnak, amikor az emberek lefogynak.

 Forrás: fogyinfo.hu

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Egészség Linkek
Online Toborzás hírek
Új lap - 1