Ruhavásárlás okosan
Budapest, 2016. július 25. Felmérések szerint a folyamatos nyári gyermekfelügyelet megoldása minden 3. magyar családban gondot jelent. Túlnyomó részben a szül

ők csak magukra számíthatnak.

A táborok, a nagyszülők, a szomszédok sem jelentenek megoldást a legtöbb családban. Nagyon kevés a gyerekbarát munkahely is, ahol nemcsak megtűrik, de szívesen is látják a kicsiket. A kevés ilyen munkahely egyike az EPAM Magyarország, amely munkavállalói gyermekeinek létesített nyári tábort a cég székházában.

 

Négy magyar családból háromban csak az édesanyák vigyáznak a vakációzó gyermekekre. A szülőknek elképesztő logisztikai feladvány a tízhetes nyári vakáció megszervezése. Segítséget nagyon sok szülő nem is remélhet mástól, kevés családban jelentenek megoldást a nagyszülők vagy a szomszédok. A családok kétharmada fizeti be gyermekeit nyári táborba, de legfeljebb egy hétre, 20-40 ezer forintért. A legtöbb tábor csillagászati összegekbe kerül.

Az EPAM Magyarország hatalmas terhet vesz le munkavállalói válláról azzal, hogy júliusban és augusztusban, munkaidő alatt gyermekfelügyeletet biztosít a székházában, illetve változatos programokat szervez a gyermekeknek, 4-től 14 éves korig. Speciálisan nekik kialakított helyiségben tölthetik a napot, izgalmas rendezvényeken vehetnek részt. A munkáltatók többsége Magyarországon még nem fordít figyelmet, energiát e rendkívül fontos probléma megoldására. HR-szakértők szerint ugyanakkor egy ilyen lépés jelentősen növeli a munkavállalói lojalitást, a belső kohézió erősödését.

Részletek a táborról az alábbi videóban, illetve a csatolt képeken.


https://www.youtube.com/watch?v=tybBeuWB6Pw&feature=youtu.be

További információk, interjúszervezés kérése esetén keresse bizalommal Lingvai Zsanettet a zsanett.lingvai@youngandpartners.hu címen, illetve a 20/395-8752-es telefonszámon.