1359 cm³ Agyalj rajta! játéktervezési pályázatEgyedülálló országos játéktervezési, játékfejlesztési pályázat! Nyerj 2.000.000 Forintot játékötleteddel! A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív játéktervezési pályázatot hirdet 1359 cm³ – Agyalj rajta!  címmel az Országos Főépítészi Iroda támogatásával.

A pályázat elnevezése nem véletlen, hiszen a fenti szám épp az emberi agy térfogata, egyben a pályázatra beadandó játéktárgyak maximális mérete. Emellett okostelefonra, valamint táblagépre tervezett játékszoftverekkel is lehet pályázni.

A hiánypótló tematikájú kiírás célja olyan új játékok tervezése/fejlesztése, amelyek kreatív kihívást jelentenek, ugyanakkor szórakoztatnak, jókedvre hangolnak és elgondolkodtatnak. Közvetítik a játék örömét, a szabályok betartásával gondolkodásra, új megoldások keresésére inspirálnak, közös élményt teremtenek.

A MOME line – design műhely kiírói közreműködésével és a hg.hu médiapartneri támogatásával létrejött pályázatra olyan terveket várnak, amelyek mindennapi életünk részévé válhatnak, könnyen hordozhatók, és magukban rejtik a sorozatgyártás lehetőségét is.

A kiírók olyan még nem publikált, kreatív, logikai, készségfejlesztő játékokat várnak, amelyek méretei az emberi agy átlagos térfogatát – 1359 cm³ – nem haladják meg; emellett olyan számítógépes játék mobil alkalmazások is beküldhetőek, melyeket okostelefonra vagy táblagépre fejlesztettek.

A részben nyilvános, részben meghívásos pályázat 5 fős szakmai zsűrijében az érintett szakterületek jeles képviselői ülnek.

A bruttó 2.000.000 Ft-os fődíjazású pályázat regisztrációs határideje 2012. február 15.

A pályázaton való részvétel díjmentes.

1359 cm³ Agyalj rajta! pályázati kiírás