Pályázz a Telenor Androideákon!A te alkalmazásodból lehet a legújabb őrület! Eddig több mint 170 alkalmazásötlet érkezett a Telenor második Androideák pályázatára. A szórakozás témakörében meghirdetett versenyre a Facebookon várja a javaslatokat mobilszolgáltató március 26-ig, a nyolcadik Android Workshopon időpontjáig.

A Telenor február 23-án indította az Androideák Entertainment ötletversenyt. A mobilszolgáltató Facebook oldalának követői öt, a szórakozáshoz kapcsolódó témakörben küldhetnek alkalmazás-ötleteket, egészen március 26-ig.

Ezt követően állítja össze a zsűri a tíz legjobb ötletet tartalmazó listát, ebből pedig a követők választhatják ki azt a három alkalmazást, melyet a Telenor elkészít és közzétesz a Google Play (Android Market) piacterén. A zsűriben bloggerek (Fodor Dávid, Androidrook.hu; Lippai Gergő Androidportál; Szabó Gergő, Webisztán), újságírók (Dojcsák Dániel, HWSW; Horváth Balázs, technet.hu), fejlesztők (Pintér Zsolt, MR2; Tömöri Imre, Stereobold), valamint a Telenor munkatársai: Takács Zoltán termék-és innovációs igazgató és csapata kaptak helyet.

„Örömmel fogadtam el a felkérést, hogy részt vegyek a zsűri munkájában. Azt gondolom, hogy az Androideák egy kiváló kezdeményezés, hiszen tapasztalatból mondhatom, hogy sokszor maguktól a felhasználóktól érkeznek a legjobb ötletek. Nagy érdeklődéssel várom, hogy a követők milyen javaslatokkal állnak elő, milyen alkalmazásokat hiányolnak a jelenlegi kínálatból.” – mondta el Pintér Zsolt, az MTVA munkatársa, aki rendszergazdaként az MR2 Petőfi rádió zenei alkalmazásait fejlesztette.

A pályázaton eddig a Facebook követők a játékokat is felölelő Just for Fun kategóriában voltak a legaktívabbak, ide már közel 70 javaslat érkezett. Az alábbi öt öt kategóriában várják az ötleteket:

– Eszem-iszom: bármilyen, ételekkel, italokkal, helyekkel, gasztronómiával kapcsolatos app

– Premier előtt: a színház, mozi témakörébe tartozó alkalmazások

– Mi újság? : megosztás, közösségi appok

– Éjszakai műszak: hiánypótló, zenével, koncertekkel, bulikkal, programokkal kapcsolatos alkalmazások

– Just for fun: minden, ami az előző kategóriákba nem sorolható, szórakozáshoz köthető ötlet, játék!

 

A 2010 decemberében elindított első Androideák pályázat nyertes alkalmazásai összesen több mint 4700 szavazatot kaptak. Az S.O.S. Helpet, a Magyar Alkalmazásokat és a  Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt ez idáig összesen több mint 50 000-en töltötték le a Google piacteréről.