7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle

7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle

Budapest - (2013. november 18. - 2013. november 24.) - A Marczibányi Téri Művelődési Központ 2013. november 18-24. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét, Nézz egy nagyot! címmel.

A szemlére 2011. január 1. után bemutatott előadásokkal nevezhettek a társulatok, amelyek nem szerepeltek a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

Az idei szemle díszvendége a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amelynek három előadását is láthatja a közönség.

A kétévente megrendezésre kerülő Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fontos mérföldkő a gyerekszínházak életében. A bemutatókat követő színvonalas, szakmai értékelések a társulatok terveit jelentős mértékben befolyásolják. Stílust, divatot teremtenek, sikersorozatok indultak már el a múltban is a Szemlén kialakult vélemények nyomán.

A fesztiválon - korosztályi és műfaji kötöttségek nélkül - igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat mutatanak be, beleértve az ún. csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, illetve a színházi nevelési előadásokat is.

A Szemlére történő válogatásnál a színházi-művészi minőség mellett figyelembe vették azt is, ha a produkcióhoz a gyerekek, fiatalok életkorának megfelelő, színvonalas feldolgozó program társul. Egy társulat, illetve alkotó több produkcióval is nevezhet.

Az előadásokhoz kapcsolódóan minden nap szakmai beszélgetéseket tartanak, melynek részvevői a társulatok, az alkotók, a játszók, valamint a zsűri és a válogató szemletanács tagjai. (Réczei Tamás, Rumi László, Uray Péter, Kaposi László, Sándor L. István, Szakall Judit) A beszélgetések a közönség számára is nyitottak.

November 20-án, szerdán a szemléhez kapcsolódó módszertani programokkal várják a szakmabelieket és az érdeklődőket.

Web: marczi.hu/Content/viewEvents/1007

Forrás:

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1