Nemzetközi start-up projekt és verseny a BKF-enA Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) partner az i.e. SMART nevű, 12 tagú nemzetközi konzorcium által megvalósított nemzetközi projektben. Az i.e. SMART célja a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat területén működő kis- és középvállalkozások piaci helyzetének javítása és a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása, vállalkozói készségek és képességek fejlesztése.

 

A BKF a következő egy évben több, a projekthez kapcsolódó programot (előadás, kerekasztal beszélgetés, verseny) is szervez, valamint egy regionális kompetencia-központot, úgynevezett BKF SMART Pointot állít fel. A SMART Point feladata tanácsadás, mentorálás, képzés 15-30 év közötti fiatalok számára, akik a fent említett szektorokban szeretnének vállalkozást indítani. A tanácsadók – a BKF Gazdaságtudományi és Marking Intézeteinek oktatói – releváns információt adnak üzleti tervek készítéséhez és különböző jogi ügyekben segítik az eligazodást, ezen túlmenően hangsúlyt helyeznek olyan készségek, attitűdök kialakítására is, mint a csapatmunka, vállalkozói szellem, kockázatvállalás, kreativitás.

A projekt keretében 2014 januárjában egy versenyt is meghirdetnek, ahol öt üzleti terv kerül kiválasztásra. Ezek kidolgozói részt vehetnek egy egyhetes nemzetközi workshopon, ahol továbbfejleszthetik és befektetők előtt be is mutathatják terveiket.

Az BKF SMART Point nyitórendezvénye szeptember 17-én, 17:20-kor lesz a BKF-en (1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9., F003-as előadó). Itt Bonyhádi Gábor és Perényi András „Hogyan legyünk startupperek?” című előadását is meghallgathatják az érdeklődők.

A BKF SMART Point indulása után, szeptember 24-től minden kedden 17:20 és 18:40 között tartanak a BKF oktatói és tanácsadók ügyeletet, ahová várják a fiatal vállalkozni vágyókat.

„A projekt a Central Europe Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.”

{module Forrás: edupress}