Az eddiginél magasabb ösztöndíj a hátrányos helyzetű diákoknak

Az idei tanévben az eddiginél magasabb ösztöndíjjal segíti a kormány a hátrányos helyzetű diákokat. Pósán László, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának alelnöke közleményében kiemelte: az Útravaló Ösztöndíjprogram az általános iskolától a szakmaszerzésig támogatja a rászoruló diákokat és szüleiket

segíti a diákok középiskolába jutását, az érettségi megszerzését, a felsőoktatásba való bejutását.

A fiatalok kezét azt követően sem engedik el - emelte ki, hozzátéve: a munkaerőpiacon értékes tudást ad mostantól a szakképzés és a felsőoktatás.

Kitért arra is, hogy az érintettek elhelyezkedését foglalkoztatási programok és adókedvezmények segítik. Mint írta, nem hisznek a bukott baloldal kudarcos politikájában, amely segélyre ítélte a hátrányos helyzetű fiatalok tömegét, helyette ma tanulást és munkát kínálnak nekik.

"Ennek is köszönhető, hogy Magyarország a fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemben is jobban teljesít, mint korábban, és mint más európai országok általában" - zárta állásfoglalását a szakbizottság alelnöke.

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom megyei Ácson azt mondta: a hátrányos helyzetű fiatalok Útravaló ösztöndíjrendszeréhez tartozó alprogramokban összesen mintegy 14 ezer tanuló jut támogatáshoz az elnyerhető támogatási összeg jelentős emelkedésével.

Kovács Zoltán ismertetése szerint a két év alatt megújult rendszerben a tanulmányi eredménytől vált függővé az ösztöndíj nagysága, amely az idén akár havi 14 ezer forintot is jelenthet. A támogatottak 53 százaléka roma származású.

Az államtitkár hozzátette, hogy az ösztöndíjrendszer mellett az esélyegyenlőségi, a továbbtanulást segítő, a Tanoda és a második esély típusú, valamint a hazai és nemzetközi testvériskolai programok összesen több mint 16 ezer gyermekhez jutnak el.

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Hasznos Linkek (D)

A témához kapcsolódó oldal(ak) címét küldje el nekünk!

LINKAJÁNLÁS

Online Toborzás hírek
Új lap - 1