Reformáció - történelem érettségi felkészítő videó

reformáció történelem érettségi tételFoki Tamás a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium vezetőtanára ezúttal olyan vallástörténeti témát dolgoz föl, amelynek szerteágazó politikai, társadalmi és kulturális hatásai voltak, és ezeket nem könnyű érettségi feleletben bemutatni. A reformáció okainak, a római katolikus egyház válságjelenségeinek felsorolása után kifejtésre kerülnek a különböző irányzatok főbb tanításai.

Az előadás Luther és Kálvin tanaira fókuszál -- közérthetően elmagyarázza például, hogy mi mindent jelentett a Bibliához való visszatérés és mi a lényege a predesztináció tanának --, de foglalkozik valamennyi irányzattal, még az anglikán egyházzal is.

Megismerhetjük e tanítások következményeit a protestáns egyházak szervezetére, az emberek gazdaságról és politikáról vallott nézeteire.

Az előadás feltérképezi nem csak a reformáció terjedését, hanem hitújítás széles körű hatásait (pl. templomépítés, oktatás, könyvnyomtatás és az anyaelvi kultúra). Kitér arra, hogy a reformáció átformálta, megújulásra kényszerítette a katolikus egyházat is, amely így felvehette a harcot a reformációval.

Adnow banner

loading...

Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

Facebook diákmeló - Box Middle
Hasznos Linkek (D)

A témához kapcsolódó oldal(ak) címét küldje el nekünk!

LINKAJÁNLÁS


Diákmunka

Online Toborzás hírek
Új lap - 1

adnow.com - 300*50
loading...