Az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolások számára. A „Drogmentes bulihuligán” címre hallgató pályázat célja az, hogy a gyerekek kreatív eszközökkel bemutassák azt, hogy drogok nélkül is jól érezhetik magukat.

 

 

A bulihuligán kifejezés egyre inkább terjed a fiatalok között, olyan személyt jelent, aki féktelenül, drogok használatával, meggondolatlanul veti bele magát a bulizásba. Ez a fajta bulizás ugyanúgy, mint a drogok használata, egyre fiatalabb korosztályokat érint. A szervezők ezért szeretnék azt a tévhitet eloszlatni, hogy bulizni csak bódítószerekkel lehet.

A pályázat kiírói olyan kérdéseket tesznek fel, mint: Valóban szükség van arra, hogy mérgekkel tömd a tested, hamis jókedvet remélve? Hogyan éled életed drogok nélkül vidáman? Hogyan élvezel egy bulit, bármiféle drog nélkül? Hogyan segítesz barátaidnak drogmentes, tiszta perceket megélni? Miért menő az, hogy drogmentes „bulihuligán” vagy?

Válaszként a pályázók saját kezűleg készített rajzaikat küldhetik be 2013. december 31-ig,

eredményhirdetés 2014. február 14-én lesz. A pályamunkák három kategóriában, általános iskola alsó,- és felső tagozatában, valamint középiskolában (9-12. évfolyam) lesznek elbírálva. A mozgalom támogatóinak köszönhetően jelentős értékű ajándékok kerülnek kiosztásra.

Az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom évek óta küzd a drogfogyasztás és a drogok terjedése ellen. Számos pályázat és konferencia lebonyolításán túl az övék az ország legnagyobb drogfelvilágosító programja.

A Drogmentes Magyarországért Maraton már 12. éve viszi el a drogmentes örömteli élet üzenetét iskoláról iskolára, hiszen ahogy L. Ron Hubbard amerikai humanitárius is megjegyezte: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”

További információt talál a rajzpályázatról a http://www.drogmentes.hu/rajzpalyazat oldalon.

Forrás:pafi.hu