Ma kezdődnek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, miután november 12-én véget értek az emelt szintű szóbelik. A november 21-29. közötti időszakban 181 érettségiztető telephelyen, 297 vizsgabizottság előtt közel 15 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor.

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit 2013. november 21. és november 29. közötti időszakban – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon – bonyolítják le.

A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 181 érettségiztető telephelyen, 297 vizsgabizottság előtt közel 15 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor.A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen – az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést, illetve törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

{module Forrás: edupress|none}