Február 17-ig lehet Diákhitelt igényelni

Már javában tart a tavaszi szemeszter első Diákhitel igénylési időszaka: aki február 17-ig leadja kérelmét, március közepén a kért összeghez jut. Az igénylés egyszerű: a hallgatók már saját felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein keresztül is elindíthatják az ügyintézést.

A szorgalmi időszakkal párhuzamosan a Diákhitel igénylések is újraindultak. Január 1-től a Diákhitel történetének eddigi legalacsonyabb kamatával lehet hozzájutni a hallgatói hitelhez: a Diákhitel1 esetében 6,5 százalékos, a Diákhitel2-nél változatlanul 2 százalékos kamattal számolhatnak a hallgatók. Aki február 17-ig jelzi igényét, március közepén - a választott konstrukció függvényében - vagy saját, vagy egyeteme bankszámláján tudhatja a kért összeget. A hallgatók praktikus módon már saját egyetemük/főiskolájuk belső tanulmányi rendszerén keresztül is elindíthatják az igénylést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthetnek is aláírásukkal.

A Diákhitel2-re kizárólag az önköltséges képzésben résztvevők jogosultak, az általuk igényelhető hitelösszeg maximuma a képzési díjukhoz igazodik; a 6,5 százalékos kamatlábú Diákhitel1 felhasználásáról a hallgató dönthet, úgy ahogy az igényelt összeg nagyságáról is. Képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető.

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Hasznos Linkek (D)

A témához kapcsolódó oldal(ak) címét küldje el nekünk!

LINKAJÁNLÁS

Online Toborzás hírek
Új lap - 1