13,5 milliárd forintot fordít a kormány tornatermekre

Az Új Széchenyi Terv keretén belül 13,5 milliárd forintot fordít a kormány tornatermek építésére, bővítésére 2014-ig - mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

 

Simicskó István kiemelte: a kormány törekszik arra, hogy minél több helyen megfelelő körülményeket tudjanak teremteni a mindennapos testmozgásra. Ennek érdekében európai uniós és kormányzati forrásokat is be kívánnak vonni a programba – mondta az államtitkár, emlékeztetve arra, hogy tavasztól a kormányzat 500 millió forintot biztosít a testmozgáshoz szükséges felszerelésekre.
Simicskó István azt is elmondta: az Új Széchenyi Terv keretén belül 13,5 milliárd forintot fordít a kormány tornatermek építésére, bővítésére 2014-ig, valamint több mint 7000 pedagógus akkreditált továbbképzése zajlik jelenleg is.
A Köznevelésért Felelős Államtitkárság az Edupressnek elmondta: a fejlesztési forrásokat pályázat keretében ítélték oda a köznevelési intézmények részére, a beérkezett pályázatok értékelése és bírálata folyamatosan zajlik. A már támogatásban részesülő projektek esetében elkezdődtek az építések, felújítások, a még értékelés és bírálat alatt álló projektek esetében várhatóan 2013. II. félévében indulnak meg.

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1