XI. ÉNEK: Ebben a részben Toldi el

XI. ÉNEK: Ebben a részben Toldi elindul Budára, hogy fegyvert és ruhát vegyen magának. Megveszi ezeket a dolgokat, és a lovát is felöltözteti, majd izgatottságában elfelejt Bencétől elköszönni. Bence könnyesen ballagott utána, fájt neki, hogy el se köszönt a gazdája. Utána Miklós megérkezik a bajvívás helyszínére, aztán megérkezik a cseh vitéz is, aki káromkodik, a magyart becsmérli. A szigetről Miklós berúgja a csónakot a Dunába, ezzel is jelezve, hogy csak az egyikük térhet vissza a túlpartra. Miklós kiáll a magyar nép becsületéről, és győz, majdnem megöli, de megkönyörül rajta, azzal a feltétellel, hogy elveszi a marháját, de nem magának, hanem a két vitéz édesanyjának. A cseh elfogadta, majd Miklóst hátba támadta, de szerencsére Miklós meglátta visszatükröződő vízben, és levágta a cseh Mikola fejét. A nép nagyon örül.

Iratkozz fel Te is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*

Iratkozz fel Te is hírlevelünkre
Név:* E-mail:*
Regisztrálja Ön is iskoláját!

Regisztrálja Ön is iskoláját a SuliHáló Csoport rendszerében, hogy értesíteni tudjuk az aktuális hírekről, eseményekről és pályázatokról!

Intézmény neve:*
E-mail címe:*
Igazgató neve:*
Település:*
Irányítószám:
Intézmény címe:*
Intézmény telefonszáma:*
Intézmény weboldala:*
Kapcsolattartó neve:*

Minden szolgáltatásunk teljesen ingyenes és ha a későbbiekben nem kíván tőlünk levelet kapni, az üzeneteink alján található leiratkozás linkre klikkelve azonnal törölheti az iskola adatait a rendszerünkből.

SH90 - DC - Kód
Pedagógus vagyok
Pályázatok - Pafi.hu


Egyszervolt Oldalcsoport > Napocska (kicsikrl nagyoknak) > sulihalo.hu: