Az Ericsson Magyarország június 12-én átadta a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkájának elismerésére alapított Ericsson-díjakat, amellyel 250 ezer forint anyagi támogatás jár.

A kiváló reáloktatás elismerésére létrehozott díjat az ország minden részében tanító pedagógusok vehették át az elmúlt 13 esztendő alatt; összesen 170 matematika-és fizika tanár. A díjat olyan pedagógusoknak ítéli oda a kuratórium, akik elismerten sokat tesznek tantárgyuk megszerettetéséért és a tehetséggondozásért.

„A színvonalas mérnökképzés alapvető feltétele a középiskolában megszerzett természettudományos jártasság” – indokolta a díj szükségességét beszédében Charlotte Karlsson, az Ericsson budapesti K+F Központjának vezetője.

A díjátadó előtt szervezett kerekasztal fórumon az ELTE, a BME és az Ericsson képviselői a díjazott pedagógusokkal a középiskolai matematika és fizika oktatás fejlesztéséről, a kutatói, mérnöki életpálya népszerűsítéséről, a természettudományos képzést adó egyetemek és a középiskolák közötti együttműködésről beszélgettek.

 

{module Forrás: edupress|none}