Életre nevelésNeked mi a dédelgetett vágyad?  

Sok családban komoly konfliktushelyzetet teremt az az ellentmondás, amely a lelkünk mélyén dédelgetett vágyak és a valós életünk között feszül.

Az életkörülmények, amelyet meg akarsz adni gyermekednek, gyakran talán annyira különböznek a realitástól, mint a nappal az éjszakától.

Benned is él az a vágy, hogy gyermeked fejlődjön és boldog legyen. Valamennyien szeretnénk jobbá tenni a világot. Minél inkább halljuk a rossz híreket, a további megszorításokat és borús jövőt, annál inkább hinni akarunk abban, hogy érdemesek vagyunk egy jobb életre.

 

Milyen esélye van annak, hogy gyermeked jólétben éljen?

Nemcsak a hitel reklámok, de kormányunk is rossz példával szolgál, ahogyan évről évre egyre jobban eladósodik, és azzal is, hogy ahhoz, hogy a növekvő államadósságot fizetni tudja, növeli az adókat.  Iskolarendszerünk is elmulasztja megválaszolni a fontos és döntő kérdéseket. A francia forradalom minden apró mozzanatát megtanuljuk, de azt, hogy hogyan tehet szert gyermekünk százmillióra, azt sajnos nem tanítják. (Pedig ugyanúgy megtanulható?)

Tárjuk fel az okokat, és neveljük gyermekeinket úgy, hogy helyes pénzügyi gondolkodású felnőttek váljanak belőlük, akik számára NEM vész el az, ami a születési jogok közé tartozik: a boldogság és a jólét.

Te már ismersz és tudod, mennyire elkötelezett vagyok abban, hogy életrevaló, önállóan és szabadon gondolkodó gyerekeket neveljünk. A jelenlegi válság hatására egy újabb fontos téma mellett kötelezem el magamat, amely az életrevalóság egyik alappillére: a pénzügyileg intelligens gyerekek nevelése.

Újévi helyett 2009. áprilisi fogadalmam?

Elhatároztam, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy amíg nem késő, információkat bocsássak a rendelkezésedre, és elmondjam, mit kell tenned annak érdekében, hogy gyermekedből ne hiteleket habzsoló adóst nevelj, hanem megfontolt, pénzügyileg intelligens embert. Olyant, akitől soha nem fogod azt a panaszáradatot hallani, amit legutóbb ?kitől is?   

 

Tehát, ami arról szól: ?Nincs pénzem. Nyakig ülők az adósságban. Nem is érdekel az egész. Inkább elköltöm az összes pénzemet, még mielőtt teljesen elértéktelenedne.?

 

 

Hol vannak a bajok?

Készen állsz arra, hogy segítsd a munkám? Kérlek, töltsd ki ezt a kérdőívet, amely összesen két perc idődet rabolja el! Hálából néhány nap múlva ingyen elküldöm neked a most készülő „Pénzügyi felvilágosítás” című tanulmányt.

 A kérdőívhez kattints ide!
 

A kérdőív eredményeit természetesen itt a blogon is publikálni fogom. Meggyőződésem, hogy ezekből jobban  fogjuk érteni, hogy hol van a gondok gyökere és hogyan lássunk munkához. Köszönöm, hogy válaszaiddal segíted a munkánkat!

 

A kérdőívhez kattints ide!

 

  

Orsolya

 

Forrás: csodasuli.hu