Budapest – (2013. október 11. – 2013. október 13.) – Október 11-13. között rendezik meg Budapesten a várhatóan legínycsiklandóbb és legillatosabb fesztivált a Városháza Parkban, a Deák Ferenc Tér mellett.

A hagyományteremtő rendezvényen az ízletes kürtőskalácsoké lesz a főszerep. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben kapható majd, sőt bemutatkozik a „kürtőske” is, az igazi modern minikalács. A kilátogatók olyan ínyencségeket is megkóstolhatnak, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy.

 

A kürtőskalácson túl lesz minden, mi szem-szájnak ingere: finom borok, pálinkák, koktélok, ízletes sajtok, sonkák, kolbászok. Sőt, üdítő koncertek és tehetséges előadók is szórakoztatják majd a közönséget. Az Indygo zenekar kifejezetten erre az alkalomra szerezte a Kürtőskalács dalt, amelyet a fesztivál kezdőnapján, pénteken fognak bemutatni. Este fellép még a Sugarloaf és a Heaven Street Seven zenekar.

Szombaton az X-faktorból ismert Csobot Adél, Antal Timi, Baricz Gergő, valamint a Keresztes Ildikó Band színesítik a programot. Lesz még bábszínház, bűvész bemutatók, és az est fénypontjaként tűzzsonglőr-show is. A zárónapon, a gyermekműsorok és felnőtteknek szóló művészeti előadások mellett a Hot Jazz Band, és a Balkán Fanatik ritmusai töltik majd be a teret.

A sok kiegészítő program közül a Székelyföldi Legendárium interaktív társasjátékát emeljük ki, ahol az érdeklődők életnagyságú bábukkal játszhatnak, és megismerhetik a kürtőskalácshoz fűződő legendát is. Az ízletes, családbarát programokon túl számos meglepetés várja majd az arra látogatókat, többek között fotókiállítást, és videós élménybeszámolókat tekinthetnek meg a Vitéz Kürtős Team eddigi világjáró túráiról.

Helyszín: Városháza Park.

 

Web: www.kurtoskalacsfesztival.hu

Forrás: