Csütörtökön húzzák meg a februárban induló képzések felvételi ponthatárait, január 15-én tehát kiderül, ki kezdheti meg vagy folytathatja felsőoktatási tanulmányait a keresztféléves képzésben.

A ponthatárokról a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a jelentkezők – adta hírül az MTI.

A felvételi mechanizmus megegyezik a hagyományos felvételi eljárással, tehát minden jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig arra a sorrendben megjelölt szakra, amelyen leghamarabb eléri a felvételi ponthatárt. Nem nyerhet felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem az a jelentkező, akinek összpontszáma nem érte el a minimumként meghatározott 160 pontot, felsőfokú szakképzés esetén a 140 pontot, nincs meg a szükséges végzettsége, vagy nem érte el a megállapított ponthatárt.
A döntésről a megjelölt intézmények írásban értesítik a jelentkezőket, valamint az egyetemek, főiskolák tájékoztatják a hallgatókat a további teendőkről is.
Azon jelentkezők, akik nem nyertek felvételt a keresztféléves felvételi eljárásban, február 15-ei határidővel az alapképzések és mesterképzések szélesebb kínálatára jelentkezhetnek.
Forrás: MTI
(www.edupress.hu)