A program keretében a Magyar Színház hosszabb távon kíván együttműködni egy-egy osztállyal aktuálisan két projekt kapcsán. Egy-egy projekt hat alkalmat, plusz az előadás megtekintését öleli fel.

A projekt során a résztvevő osztályok alkotó partnereivé válnak a színházi szakembereknek – lehetőség nyílik a rendezővel, a színészekkel való együtt gondolkodásra, ötletelésre, ami közben a résztvevő csoport megismerkedik az adott előadással, annak történetével és választott színházi nyelvével egyaránt.

Az I. projekt:

Az előadás címe: Közellenség

Az előadás rendezője: Vidovszky György

Bemutató: 2013. december 4.

A csatlakozó projekt tervezett kezdése: 2013. novemberének első hete

A II. projekt:

Az előadás címe: Rómeó és Júlia

Az előadás rendezője: Nagy Péter

Bemutató: 2014. március 7.

A csatlakozó projekt tervezett kezdése: 2014. január utolsó hete

A program menete:

az első alkalom az ismerkedés jegyében telik – az osztály és a projektet vezető színházpedagógusok találkoznak itt egymással. A foglalkozás időtartama: 45 perc.

a középső fázisban, amely négy alkalmat ölel fel, az előadásra fókuszálva dolgozunk; ebből kettőt az iskolában, kettőt a színházban tartunk meg, együttműködve az alkotókkal. A foglalkozások időtartama kb. 90 perc.

ezt követi az előadás, mint közös produktum megtekintése – az előadás után sor kerül egy rövid beszélgetésre. A beszélgetés időtartama kb. 60 perc.

a program zárásaképp találkozunk még egyszer, ahol összefoglaljuk, hová jutottunk, mi született meg, és mi nem. A foglalkozás időtartama: 45 perc.

 

Pályázat beadásának feltételi:

pályázatot nyújthat be bármely Pest megyei 9-12-es középiskolai osztály (max. 40 fő), vagy azonos korosztályú diákszínjátszó csoport (min. 15 fő)

a nyertes pályázó által vállalandó egyedüli költség az előadásra váltott jegy ára (3000 Ft/fő)

 

Pályázás menete:

a kitöltött jelentkezési lapot 2013. október 20. éjfélig várjuk a szinhazpedagogia@mszinhaz.hu e-mail címre

a pályázat eredményéről legkésőbb 2013. október 23. éjfélig tájékoztatjuk a jelentkezőket

lehetőség van az I. és a II. projektre egyaránt pályázni – ebben az esetben két jelentkezési lapot kérünk kitölteni

 

A programról és az előadásokról további információkat talál a www.magyarszinhaz.hu-n, valamint a KiBelátó Program facebook oldalán!

Forrás: kultura.hu