Húzós nevekkel robbantja be a motort a Borsodi Hegyalja Fesztivál. Bár a fémek közül most a hóláncé a főszerep, az északi fagyban az ARCH ENEMY már a Tisza-parti napsütésről fantáziál. A csapat Európa legdögösebb metálkirálynőjével, Angela Gossow-val érkezik Tokajba.

A BIOHAZARD IS tudja, hogy júliusban nincs jobb hely Tokaj-Rakamaznál. Az Enter Shikari új lemezzel érkezik, a srácok a naptárban már bejelölték a napot, mikor a Borsodi Hegyalja Fesztiválon hevítik a közönséget. A PENDULUM DJ settel készül a legnagyobb kelet-magyarországi fesztiválra, a dubstep sztárcsapat, az Engine Earz Experiment a Kaliyugát is hozza, a tavasszal The Princess című új albummal jelentkező PAROV STELAR BAND pedig friss taktusokkal érkezik a tokaji nyaralásra. Nem fehér Cadillac-kel, hanem hatalmas turnébusszal gurul be Tokajra a DANKO JONES, a rock and roll új fejedelme. Most mindenki, sebváltót Hegy’ üzemmódba – ez tutira nem lesz sétakocsikázás.

 

Rakamaz és Tokaj idén egy hétig ismét a világ közepe: Brooklyntól Linzig, Torontótól Halmstadig, pakolnak a zenészek, és indulnak a Borsodi Hegyalja Fesztiválra, hogy a magyar világörökség részévé válva az ország legjobb fesztiválközönségének pulzusszámát felpörgessék. Miközben tele a világ világvége víziókkal, a hegyaljások a 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválra készülve a szerencsének hódolnak. Világvége a habokban, a Lucky 13 Hegy’ fellépői idén a boldogsághormonokat tuningolják.

Bár szexi csajokból a hegyaljások között sem lesz hiány, a Tisza-parti fesztiválszív ebben az évben talán akkor dobban majd a legnagyobbat, mikor színpadra lép az északi fémbirodalom legdögösebb szőkéje, az Arch Enemy élén domborító Angela Gossow. Jobb, ha a fesztiválozók már most rákészülnek a koncertre – a híresen jó Hegy’-hangosítással a Khaos Legions turné legdübörgőbb állomása lehet a rakamazi, ha a hegyaljások is legalább annyira odateszik magukat, mint a zenekar. A hallószervek ellen indít majd támadást a Biohazard – Billy Graziadei csapata most épp’ a Madballal zenéli körbe az Államokat, aztán tavasszal átugrik a kenguruk földjére, nyáron pedig a hegyaljásokat rohanja le ütős zenéjével. Január végén megjelent, Reborn In Defiance albumuk anyagát remélhetőleg már Danny Schuler dobolja a Hegy’en, akit jelenleg apasági szabadsága alatt a Sworn Enemy-s Danny Lamagna helyettesít a bandában.

Akinek az újévi kívánsága az volt, hogy élőben hallhassa az Enter Shikari legújabb, A Flash Flood of Colour című albumát, annak a vágya a 13. Hegyalja Fesztiválon teljesül. Az elektronikus, rock és metal elemekkel játszó fiatal csapat indulása óta szinte minden mozdulatával meglepetést okozott, a brit srácok új stílust teremtettek. A Roughton „Rou” Reynolds énekes-szintetizátoros, Liam „Rory” Clewlow gitáros, Chris Batten basszeros-énekes, valamint Rob Rolfe dobos alkotta ötös júliusban a Tisza-parton mutatja meg, mi a trancecore, azaz, hogyan is hangzik a Hegy’ről a jövő.

A kanadai rockoroszlán is gyújtást ad a bulinak: Danko Jones óriási turnébuszával érkezik a Borsodi Hegyalja Fesztiválra, és megizzasztja a hegyaljásokat. A csapat névadó frontembere garantáltan hatalmas energiákat tol bele a buliba, hiszen nem véletlenül ő a rock új királya: aligha van rajta kívül olyan zenész-énekes, aki az utolsó leheletéig is képes lenne pengetni a húrokat. A Lucky 13 Hegy’-szerelmekhez is ő adja majd a tökéletes zenei aláfestést.

 

MAGYARORSZÁGI LEMEZBEMUTATÓ ÉS MÚLHATATLAN ELEKTROSZERELEM

A Pendulum imádja a magyar közönséget, a magyar közönség imádja a Pendulumot. A hegyaljások kérése volt, és most itt van: ebből a buliból csak jó sülhet ki, hiszen a mindig új dallamok létrehozásán dolgozó, többezres tömegeket megtáncoltató csapat neve egyet jelent a hajnalig tartó őrületes pörgéssel.

A basszusok a világ minden tájáról az alig három éves sztárcsapattal, az Engine Earz Experimenttel érkeznek a hegyaljai világörökségbe. Dubstep rajongóknak a Kallyuga a Hegy’en kötelező.

A fesztiválozók kívánságára a jeges fémek hangját egy finom hercegnő dallamai lágyítják majd a Hegy’en: Parov Stelar Band, a hegyaljások egyik (fesztivál)kedvenc osztrák szomszédja, aki az évek előrehaladtával egyre bombázóbb énekesnőket vesz be csapatába, április 19-én adja ki legújabb hanganyagát, The Princess címen. Az új album zenéit a magyar közönség élőben a Borsodi Hegyalja Fesztiválon hallhatja először.

 

KIHÚZUNK A HÓ ALÓL

A hóhelyzettel egy tennivaló van: mindenki csavarja csutkára a hangerőt, nyomja meg a play gombot, hadd szóljon a Hegy’ zenéje úgy, hogy beleremegjen a ház. Hómentesítés megoldva. Egy igazi zenerajongónak a Hegy’ nem a snowboardozást, a síelést és a szánkózást jelenti, sokkal inkább a nyaralást: a Lucky 13 Hegy’ csapatba a legjobb arcok még pont beférnek. Velük együtt hipp-hopp itt a nap, amikor a Tisza partján a Hegy’ híresen jó hangosításával elindul az év legnagyobb négynapos pörgése. Amikor a csajok végre bikinire cserélik a nagykabátot, és a srácokból sem csak egy elfagyott orr látszik majd, felszínre bukkannak a hegyaljás kockahasak és legeldugottabb helyekre varrt pillangók is.

 

13. HEGYALJA FESZTIVÁL: NYARALÁS MEGZENÉSÍTVE

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélmények a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre.

A Borsodi Hegyalja Fesztivál az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét a kedvenc íróddal, énekeseddel, de sőt, a Lucky 13 Hegy’en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.

Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.