Szavazással dönthetnek a hegyaljások a határon túli vendégvárosokról. A tavalyi hagyományteremtő meghívás folytatásaként idén újabb magyar város és négy határon túli település lakói számára a lakcímkártyájuk a belépő a Hegyalja Fesztiválra

, a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada, a többi világsztár és magyar fellépő koncertjére a napsütötte Tisza-parton. Az már biztos, hogy Magyarországról a kecskemétiek ingyen mehetnek a Hegy’re. Hogy Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából és Szerbiából mely határon túli városok lakói bulizhatnak ingyen a június 25-30. között, Tokajban megrendezett négynapos Hegyalja Fesztiválon, erről maguk a fesztiválozók döntenek.

Idén a világörökségi környezetbe ágyazott valódi fesztiválélmény terepe mellett határokon átívelő kulturális találkozóhelyül is szolgál Tokaj. Tavaly Kassa és Pécs, azaz Európa 2010-es és 2013-as Kulturális Fővárosának lakói voltak a meghívottak a négynapos fesztre, ahol nem csak a koncerteket, a strandolást, a hajnalig tartó bulizást élvezhették, de tapasztalatot is cserélhettek. Idén Kecskemét mellett Szlovákia, Románia, Szerbia és Ukrajna egy-egy települése lesz a Hegy’ vendége. Az ország különböző pontjain, és a határainkon túl élő hegyaljások és jövendőbeli hegyaljások a fesztiválon megismerkedhetnek egymás kultúrájával, együtt szórakozhatnak, majd később már barátokként térhetnek vissza a fesztiválra.

A Hegy’ rajongók maguk dönthetnek arról, hogy az országonként 3-3 város lakói közül kiké lesz a vendégeknek járó megtiszteltetés, ugyanis országonként három város verseng az ingyenes meghívásért. Szlovákiából Eperjes (Presov), Révkomárom (Komarno) és Dunaszerdahely (Dunajská Streda), Romániából Szatmárnémeti (Satu Mare), Nagyvárad (Oradea) és Székelyudvarhely, Ukrajnából Beregszász (Beregovo), Ungvár (Uzgorod) és Munkács (Mukacevo), Szerbiából pedig Szabadka (Subotica), Ada és Zenta szállhat versenybe. Az érvényes szavazatok leadásához a fesztivál facebook oldalának lájkolására van csupán szükség. A városokra a Hegy’ facebook-oldalán lehet szavazni február 4-ig, amikor is kiderül, hogy országonként mely települések kapták a legtöbb szavazatot, és lesznek idén a Hegyalja vendégei.

A szerencsés kecskemétieknek viszont nincs más dolguk, mint nyomni egy lájk gombot a Hegyalja facebook-oldalán, hogy elsőként tudják meg a legfrissebb Hegy’ infókat, és a helyszínen pedig egyszerűen a lakhelyük igazolásával, azaz lakcímkártyájuk bemutatásával ingyen beléphetnek a fesztiválra.

„A Hegyalja, mint Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja, indulása óta nagy figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, illetve a fenntartható fesztiválozásra, hiszen a Zöld Fesztivál címet viselő Hegyalja Fesztivál maga is egy környezetvédelmi akcióból nőtte ki magát az ország egyik legmeghatározóbb zenei nagyrendezvényévé. A fesztivál CSR jegyében tavaly új programhelyszínként elindítottuk a fesztiválközegbe illesztett állásbörzét, a Hegy’ Karriergyárat, amelyet ebben az évben is folytatunk. Emellett az elmúlt évben elkezdett hagyományt folytatva a Hegyalja idén is a határon innen és túl élő zeneszerető közönség legfőbb találkozóhelye lesz. A kassaiak meghívása után idén Kecskemét mellett már négy határon túli város lakói vendégeskedhetnek Tokajban, a Hegyalján.” – közölte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője.

A meghívott városok lakói olyan zenekarok koncertjeire tombolva ismerkedhetnek össze, mint Down, élén az ex Pantera vezérrel vagy a brit Asking Alexandria, a legendás Scooter, az Anti-Flag, a Coal Chamber vagy a nagy visszatérő Skindred. Az igazi arcoknak, érkezzenek a határon innen vagy túlról, az igazi fesztiválon, Tokajban, a Hegyalján a helyük.

 

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy’ az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.

 

Mi Fesztiválunk bérlet és további infó

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

www.youtube.com/hegyaljafesztival