Olcsó kovász nélküli kenyérLiszt + víz + só. És élesztő? Nincs. Vadkovász. Összetétele: liszt + víz. Nemár… ebből jó kenyér lesz?

Mit az hogy jó? Isteni… Ebben az évben itthonra nem vettem még kenyeret, kenyérfélét, hanem mindig sütöttem magamnak, így sikerült kipróbáljak pár receptet (mint például a kenyér alapreceptem, amelyiket már kicsit magabiztosabban és jobban készítek, vagy a dagasztás nélküli kenyér), de mindig is foglalkoztatott a vadkovászos kenyér, pláne, amióta a “Sütünk, Tesó?” című sorozatban láttam, hogy 60 éves kultúrával készítik a vadkovászos kenyeret. No de az egész “én sütöm a kenyeremet” dolognak 3 alapja van, amelyik mindegyike érdekel:

Olvass tovább itt:
http://gasztrodomi.megyeridomonkos.hu/fozesi_technikak/a-legolcsobb-kenyer-vadkovaszos-kenyer/