Háromnapos nemzetközi konferencia a húszéves KRE-n

Háromnapos nemzetközi konferenciát rendez a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) keddtől abból az alkalomból, hogy idén ünnepli megalapításának huszadik évfordulóját. A konferencia kiemelt vendégelőadója lesz a csütörtökön felszólaló Jan Peter Balkenende, Hollandia korábbi miniszterelnöke, az egyetem díszdoktora - közölték a szervezők.

 

A Confessionality and University in the Modern World – 20th Anniversary of Károli University című angol nyelvű konferencián felszólal továbbá Mwenda Ntarangwi, az IAPCHE (a keresztény felsőoktatás támogatására létrejött nemzetközi szervezet) ügyvezető igazgatója is.

Az eseményt köszönti Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a megnyitón részt vesz több magyarországi egyházi fenntartású intézmény vezetője is, az előadók között pedig számos jelentős magyar, európai és észak-amerikai felsőoktatási intézmény oktatója szerepel.

Az esemény három fő panelből áll. Az első célja azon alapvető teológiai és szervezeti elvek megvitatása, amelyek a kommunizmus bukásakor a két új keresztény egyetem megalapításához vezettek, valamint "reflektálás mindazokra a kihívásokra és lehetőségekre, melyekkel napjaink posztmodern, szekuláris környezetében egy egyházi fenntartású egyetem szembesül".

A második panel a hitvallás és a nemzet kérdéseit tárgyalja, kitérve annak bibliai vonatozásaira is.

A harmadik panel keretében a vallásosság és a protestantizmus 21. századi jelenségei kerülnek előtérbe, elsősorban szociológiai szemszögből - közölték.

A konferencia részletes programja a www.kre.hu/konf20ev oldalon érhető el.

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1