Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Elkezdődött a Múzeumok Őszi FesztiváljaMúzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődött el ma, szeptember 28-án az immár negyedik Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelynek keretében az ország összes régiójából mintegy százhatvan múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket hét témakörbe csoportosítva, hat héten át.

A Magyar Nemzeti Galériában rendezett mai évnyitón átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjat is.

A Múzeumok Őszi Fesztiválján a látogatók széles rétegei kereshetik fel a múzeumok kiállításait, és vehetnek részt különleges élményt nyújtó, változatos, szórakoztatva oktató programokon, többnapos rendezvények, családi hétvégék és rendhagyó tanórák keretében. A fesztivál a szakemberek számára is érdekes programokat kínál a különböző szakmai napok és műhelymunkák során.
A Múzeumok Őszi Fesztiváljának központi nyitó nagy rendezvénye idén is a Múzeumpedagógiai Évnyitó volt, amelyet immár hetedik alkalommal rendeztek meg - ezúttal a Magyar Nemzeti Galériában, Múlt, jelen és jövő találkozásában címmel. Az eseményen igyekeznek ráirányítani a figyelmet a múzeumokra - mint az oktatás fontos helyszíneire -, másrészt bemutatni, hogy a múzeumok a tanévhez igazodva milyen új programokkal várják a pedagógusokat és a diákcsoportokat.
Az évnyitóhoz kapcsolódó konferencián lehetőség nyílt arra is, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a muzeális intézmények beszámoljanak a közművelődés és a múzeumpedagógia terén végzett kutatásaik eredményeiről, valamint ismertessék legsikeresebb fejlesztéseiket. Külön blokkban kaptak prezentációs lehetőséget azok az egyesületek, alapítványok, amelyek a civil szféra képviselőiként a múzeumügy, a múzeumi közművelődés terén, e szakmai kör érdeklődésére számot tartó eredményeket értek el az adott időszakban.
A kiállítóterekben zajló műhelyfoglalkozások mellett a részt vevő múzeumok és szakmai kiadók lehetőséget kaptak, hogy a Múzeumpedagógiai expón bemutassák múzeumpedagógiai programjaikat, a témához kapcsolódó ötleteiket, a velük együttműködő vállalkozásokat, kiadványaikat és termékeiket.
Az eseményen átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjat is a korszerű, újszerű múzeumpedagógiai kezdeményezések elismeréseként.
Múzeumpedagógiai Nívódíj Kiadvány kategóriában:
- "Mesterfüzetek" - Oktatócsomag Gárdonyiról és az Egri Csillagokról - Heves Megyei Múzeumi Szervezet - Dobó István Vármúzeumának Gárdonyi Géza Emlékháza
- Határtalan történet - Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága , Soproni Múzeuma
Soproni Múzeum - Határtalan történet Sopronból
Kezdeményezés kategóriában:
- Petőfi irodalmi Múzeum - "Nyelvet öltünk" - Múzeumbusz a Magyar Nyelv Évében
- "Múzeumi hét" - Játékos kalandozás a régmúlt korokban - Múzeumi játékok: kezdeményezés és kapcsolódó kiadványok - Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet Pásztói Múzeuma

(www.edupress.hu)

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1