Jövő héttől nyilvános az új felsőoktatási törvény tervezete

Jövő héttől nyilvános az új felsőoktatási törvény tervezeteAz Oktatásért Felelős Államtitkárság az utolsó simításokat végzi az új felsőoktatási törvény koncepcióján, amelyet november 2-ai sajtótájékoztatóján tár a nyilvánosság elé - olvasható Hoffmann Rózsa államtitkár levele a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) honlapján.

Az Index birtokába jutott információk szerint a tervezet többek között szigorítaná a vizsgázási lehetőségeket és csökkentené a hallgatói önkormányzatok jogait.

 

A kötelező szakmai egyeztetés mellett, azt időben megelőzve a minisztérium honlapján egyfajta nemzeti konzultáció indul el november 3-ától a felsőoktatási törvény koncepciójának tervezetével kapcsolatban. Az oktatásért felelős államtitkár november 2-áig mindazok türelmét kéri, akik a munkaanyag egy-egy részletét megismerve máris egyeztetést sürgetnek. Álláspontja szerint érdemi párbeszédre csak a teljes szöveg közreadását követően kerülhet sor - olvasható a honlapon.
A nem nyilvános felsőoktatási törvénytervezet sajtóinformációk szerint előírná, hogy legfeljebb kétszer lehetne felvenni egy tantárgyat a felsőfokú tanulmányok idején, az abból kiírt vizsgára pedig legfeljebb kétszer jelentkezhetnének a hallgatók. Csökkentenék továbbá a hallgatói önkormányzatok jogait.
(Forrás: NEFMI, Edupress)
(www.edupress.hu)

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Hasznos Linkek (D)

A témához kapcsolódó oldal(ak) címét küldje el nekünk!

LINKAJÁNLÁS

Online Toborzás hírek
Új lap - 1