Egyéni vállalkozás – kezdetek, de hogyan?

Egyéni vállalkozás – kezdetek, de hogyan?Megváltozott szabályozásnak köszönhetően 2010.01.01-től nem engedélyeztetéssel, hanem bejelentéssel kezdhető meg az egyéni vállalkozói tevékenység. A bejelentés elektronikusan zajlik, minimális az ügyintézési idővel történik, ennek átfutási ideje 30 napról 1 napra csökkent.

A vállalkozói igazolvány kiváltása nem kötelező, amennyiben az egyéni vállalkozó úgy ítéli meg, hogy a működését elősegíti, illeték megfizetése ellenében kérheti annak kibocsátását.

 

Az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének szándékáról egy elektronikus űrlapon bejelentést kell tenni és ez a Kormányzati Portál Ügyfélkapu rendszerén keresztül kezdeményezhető. A nyomtatvány kitöltéshez szükséges keretprogramot az APEH honlapjáról, az elektronikus nyomtatványt pedig a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal honlapjáról lehet letölteni. Bejelentés személyesen is kezdeményezhető az Okmányirodában, ahol az Ügyfélkapuval még nem rendelkező ügyfél számára ingyenesen Ügyfélkaput hoznak létre.

Bővebben!

Adnow banner

loading...
loading...

Facebook diákmeló - Box Middle
Jelentkezz diákmunkára!
 
Ciráda zenekar - Hazám hazám

 

http://www.regijatekokkiallitasa.com/

 

Online Toborzás hírek
Új lap - 1