A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos közzétételére előreláthatólag július 24-én este a www.felvi.hu-n kerül sor, de a weboldalon a jelentkezők saját pontjaikat már megtekinthetik. A ponthatár-megállapítást követően az Oktatási Hivatal, illetve – felvétel esetén – az illetékes felsőoktatási intézmény a jelentkezőket levélben is értesíti -adta hírül az Educatio Kht.

A felvételizők SMS-t és levelet kapnak
A hivatalos ponthatárok elsőként – még július 24-én, csütörtökön késő este – a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig a személyes oldalukon („Az én felvim”) névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefon számukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak rá, azok a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak.
A ponthatárok július 24-i megállapítását követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek ún. besorolási döntést küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, mennyi ott a ponthatár és besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Egyazon felvételi eljárásban a jelentkező csak egy helyre sorolható be. A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkkal az az egyetem, főiskola küldi meg, ahova besorolást nyert a jelentkező.

A pontok már láthatók
A ponthatárok megállapításáig hátra lévő időben a jelentkezők a www.felvi.hu weboldalon lévő személyes oldalukon megtekinthetik részpontszámaikat (pl. tanulmányi, érettségi és többletpontokat), illetve az azokból jelentkezésenként kiszámolt – a felvételiző számára legkedvezőbb – felvételi összpontszámot.
A július 10-ig beküldött dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik, ezáltal a pontszámok még folyamatosan változhatnak, érdemes figyelemmel kísérni azokat.
(www.edupress.hu)