Július 24-én húzzák meg a felvételi ponthatárokat. Ebből az alkalomból a tavalyi, jól sikerült program folytatásaként idén is megrendezi az Educatio Kht. a PONT Ott Partit a Millenáris Parkban, Budapesten.

A 16:30-kor kezdődő rendezvény ingyenes, és azon túl, hogy az összegyűltek együtt izgulhatnak eredményeikért, számos koncert és program igyekszik oldani a feszültséget a jelenlévőkben. Fellép a Brains, a Zanzibár, a Major Zenekar és DJ AMB.
Pár felsőoktatási intézmény is kitelepül az izgalmas délutánra, ők különböző játékokkal és ajándékokkal várják a fiatalokat.
Kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt az Educatio Kht, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia és a Diákhitel Központ képviselői, ahol olyan felvételizőket érintő kérdésekről ejtenek szót, mint a ponthatárok alakulása, az ösztöndíj-lehetőségek, a hallgatói juttatások, és a diplomák piacképessége.

A legfontosabb része a programnak mégis a ponthatárok lesz: a park területén elhelyezett óriás kivetítőkön folyamatosan futnak majd a megállapított ponthatárok (előreláthatólag este 8 után), néhány számítógép pedig a jelentkezők rendelkezésére áll majd, amely segítségével a www.felvi.hu oldalon is meg lehet tekinteni az egyéni érdeklődésnek megfelelő ponthatárokat.
Azok a jelentkezők, akik mégsem nyertek felvételt áhított intézményükbe, pótfelvételi lehetőségekről is informálódhatnak a rendezvényen.

Forrás: edupress.hu