Két oktatási és pályaválasztási portál működésének kezdetét jelentették be október 2-án. Az oldalakon szülők, diákok, pedagógusok és intézményvezetők juthatnak hasznos információkhoz a fővárosi közoktatási intézményekkel kapcsolatban. Az internetes adatbázis valamennyi, Budapesten található, akkreditált képzést nyújtó oktatási intézmény adatait tartalmazza, így elektronikus felületet biztosít azok számára is, akik eddig nem alakítottak ki saját honlapot.

Az eddig könyv formájában összegyűjtött információk mostantól a két oldalon: a www.eniskolam.hu, illetve a www.budapestedu.hu portálon találhatók meg, az elektronikus megjelenés területén még tapasztalatlan iskoláknak pedig szakemberek nyújtanak majd segítséget.
A www.budapestedu.hu oldalon pedagógiai kérdésekről, versenykiírásokról, a fővárosi mérések adattábláiról, jogszabályokról olvashatnak az érdeklődők, főként azonban a pedagógusokat, intézményvezetőket szólítja meg a portál. Emellett itt tüntetik fel az egyes fővárosi intézmények naprakész adatait. A pálya- és iskolaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket szolgálja ki a www.eniskolam.hu az összehasonlító elemzések, adattáblák feltüntetésével.
A honlapokkal minden fővárosi közoktatási intézmény lehetőséget kap arra, hogy bemutassa képzési palettáját, az iskolákban gyakorolható szabadidős tevékenységek listáját, vagy éppen a földrajzi elhelyezkedést. Az iskolák között a különböző szempontok megadásával a számukra legmegfelelőbbet találhatják meg az érdeklődők, az oldal szolgáltatásait pedig tovább színesíti a szavazás modul, mely kérdésekre adott válaszok alapján a fővárosi oktatási stratégia alakítását is kezdeményezik.
(www.edupress.hu)