Parti-smink

Nem kell műanyag vérfarkas maszkot viselni a farsangi bálon. Érdekes és egyéni ál-arcot varázsolhatunk magunknak – egy kis sminkeléssel. Engedjük el a fantáziánkat – „és fessük túl magunkat”.

Bátran kísérletezzünk a mintákkal. Lehetünk vámpírok és tündérkirálynők, képviselhetjük arcunkkal az amerikai elnököt vagy kedvenc kiscicánkat, stb.

Vagy egyszerűen csak „fessük túl” magunkat. Engedjük el a fantáziánkat, gondoljuk végig, milyet szeretnénk – célszerű olyat kitalálni, amelyhez ruhánk is van. Készítsük elõ a festékeket, ceruzákat, rúzsokat – s kezdjük:

Alapozás

Jól fedő, kellemes textúrájú, esetleg csillámos alapozóval kezdjünk. A szemhéjat is alapozzuk le, utána következhet a szemfestés. Világos, szinte fehér, fényes hatású szemhéjfestékkel fessük be az egész szemhéjat. Vigyük el a festéket egészen a belsõ szemzugig. Erre jön rá a sötétebb festék, amit a ruha színéhez igazítsunk. Lehet bátran színeset – elvégre farsang van!

Színezés

A festéket éppen a szembogártól indulva, kifelé tegyük fel, egyre vastagabban. A szemöldök alatt marad a fehér, vagy ezüst. A világos és a sötét közötti átmenetet satírozzuk el, mossuk össze a kontúrokat. A szemöldökcsontra tett szürke megbolondítja a sminket. Alul, az alapszínhez hasonló szemceruzával húzzuk ki a szemet.

Szempillák

Vastagon! Ez farsangkor lehet ezüst, arany, vagy csillámmal dúsított. Ha még merészebbet akarunk – tegyünk fel műszempillát.

Díszítés

A szemöldök most lehet sötétebb, mint hétköznapokon, mert az erősebb kifestés elbírja a markáns szemöldököt. Ennek ellenére ne feketét, hanem sötétszürkét vagy padlizsánszínűt válasszunk. Ezután a szempillaspirál keféjével fésüljük át a szálakat, és amikor megszáradt, hajlakkal rögzítsük. (Fújjunk egy kis hajlakkot a kezünkre, s azzal simítsuk át a szemöldököt. Használhatunk hajzselét is.)

A pirosító

Ne feledjük a jeges, hideg színekhez hideg árnyalatok illenek, így például a lila szemhez rózsaszínű pirosító megy, a barna, illetve – a melegebb színekkel festett szemekhez pedig az aranyos csillogásúak. Ne sajnáljuk az anyagot, vastag ecsettel vigyük fel. Húzzuk ki egészen a halántékig. Legvégül a szemhéj közepére is kerüljön egy kicsi a pirosítóból, ez teszi ragyogóvá az összhatást.

Ajkak

A szájszín kiválasztásánál is figyeljünk, hogy összhangban legyen a többi festékkel. Ecsettel vigyük fel a rúzst, mert jobban lehet vele dolgozni. S tegyünk rá bőven szájfényt is.

 

A farsangi smink elkészítésénél, bőven használjunk csillámot, csillámzselét, selyemport. Ha például a szájfénybe csillámport keverünk, szánk csodálatosan csillogó lesz. Ha pedig a hajzseléhez tesszük, a szemöldöknek adhatunk különös ragyogást.
 
Forrás:nana.hu