19 Szabadfogású Számítógép Kiállítás a LumúbanA C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén hetedik alkalommal rendez kiállítást a <19 Szabadfogású Számítógép verseny nyerteseinek. Érdemes ellátogatni, hiszen a kiállítás interaktív módon mutatja be a legmeghökkentőbb, kreatívabb, fantáziadúsabb és újszerűbb alkotásait a 19 év alatti korosztálynak,

ráadásul itt minden számítógéppel készült! A kiállítás a Ludwig Múzeumban látható december 6-14-ig. További információ: verseny.c3.hu

 

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre idén is bármivel pályázhattak a fiatalok, ami számítógéppel készült: lehetett az játék, honlap, szoftver, animáció vagy robot, a lényeg az volt, hogy a pályamű ötletes és újszerű legyen. A kiállításon megtekinthető alkotások pedig mintegy 500 pályamunka közül lettek kiválasztva és méltán bizonyítják a 19 év alatti korosztályban rejlő leleményességet. Találhatunk a kiállított alkotások között – sok más egyéb izgalmas mű mellett – verselés segítő programot, egy 14 éves ifjonc által létrehozott internetes rádiót, vagy akár egy olyan kétszemélyes játékot, mely igencsak próbára teszi az ember képességeit.

 

„Az a természetesség, mellyel a fiatal alkotók mindennapos szerszámként használják a korszerű informatikai eszközök nyújtotta lehetőséget, frappánsan igazolja versenyünk legfőbb célját: segítsünk kreatív energiákat felszabadítani a számítógép használatán keresztül”- Szegedy-Maszák Zoltán, a Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, zsűritag.

A díjnyertes pályamunkák mellett külföldi társrendezvények – az osztrák Ars Electronica U19, a német Medienkulturzentrum MB21 és a svájci bugnplay.ch – díjazott alkotásai is megtekinthetők, így a látogatók össze tudják mérni a magyar, illetve az európai műveket.

A december 14-ig látható kiállítás megtekintéséhez ízelítő a verseny.c3.hu című honlapon található. A nyertes pályamunkákból honlap készül, amely a díjkiosztó ünnepség után (december 6-tól) tekinthető meg a verseny.c3.hu/nyertesek oldalon.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány 1996 óta foglalkozik a digitális kultúra terjesztésével, elismerést és ismertséget pedig számtalan európai együttműködésen alapuló nagyszabású médiaművészeti kiállításával, kutatás-fejlesztési projektjeivel – mint például a Freemail kifejlesztésével – és nem utolsósorban az immáron hetedik éve megrendezett <19 Szabadfogású Számítógép versennyel váltott ki.

 

A kiállítás alkotói:

Gutema Dávid,18 éves, József Attila – Eszmélet, videó

Glázer Ádám, Bor Zsuzsanna, 18 évesek, My Computer, videó

Cseh Vanessa, 14 éves, Ősz, videó

Horváth Sebő, 12 éves, Mesevilág, grafika

Bereczky Sarolta, 13 éves, Emberi érzések, videó

Szabó Kornél, 15 éves, Ung, grafika

Vecsey Balázs, 18 éves, GalambVadászat, játék

Kincses Domonkos, 11 éves, LEGOlas, videó

Zombory Gábor, 14 éves, Z-Rádió, internetes rádió

Viczián Gábor, 14 éves, idegölő, játék

Varga Attila, 18 éves, Verselés segítő, program

Németh család kicsik: Németh Violetta, Németh Dávid, 9 és 4 éves, Hallod -e te Kati?, videó

Filin Ilia, 16 éves, KirályVagyok.com, weblap

Fodor Papp Péter, 9 éves, Peti próbálkozásai, grafika

 

 

További információ:

Kígyós Fruzsi

C3 Kulturális és Kommunikációs Központ

Tel: (1) 488 7074

Mobil: 70/636 7132

kigyosfruzsi@c3.hu

Kató Linda

C3 Kulturális és Kommunikációs Központ

Mobil: 30/343 70 75

katolinda@c3.hu