ORSZÁGOS ELSŐSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010Az Országos Mentőszolgálat és a HáziPatika.com Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet, bármely hazai és határon túli iskolatípus 10-18 éves tanulói számára.

 

A verseny fő célja a diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése, de emellett balesetmegelőzési, tűzvédelmi és számtalan egyéb területet is érint. A feladatokat a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásával oldhatják meg a versenyzők.

A versenyt két kategóriában, 5-8. és 9-12. osztályos tanulók részére hirdetik meg. A két kategóriában a versenyfeladatok – ebben a versenyidőben először – részben eltérőek.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek, a csapattagok életkora azonban azonos kategóriába tartozzon. A csapat felnőtt képviselője lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is.

A verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik, főbb témakörök: élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, élettani vizsgálat stb. A feladatlapokat a meghatározott időpontra kell visszaküldeni interneten keresztül.

A versenyfeladatok megoldásához ajánlott irodalomjegyzék a verseny honlapján olvasható.

A döntőre, amely Budapesten kerül megrendezésre, a legjobban szereplő csapatok kapnak meghívást. Egy-egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti a döntőn.

A kétnapos rendezvényen a szituációs feladatok mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a mentőszolgálat munkájába, valamint mentési gyakorlaton vehetnek részt.

Valamennyi döntőbe került csapat tárgyi nyereményt kap!

A legjobb csapatok értékes díjakat vehetnek át, így számítástechnikai és az elsősegélynyújtással kapcsolatos eszközöket, könyveket.

 

A versenyre nemcsak elsősegélynyújtásban jártas tanulók jelentkezését várjuk, hanem azokét is, akik szeretnék mindezt megtanulni!

 

Tervezett ütemezés:

2010. január 20. 1. forduló megjelenése

2010. február 15. 1. forduló beküldési határidő

2010. február 19. 2. forduló megjelenése

2010. március 17. 2. forduló beküldési határidő

2010. március 19. 3. forduló megjelenése

2010. április 12. 3. forduló beküldési határidő

2010. április 23-24. döntő

 

Bővebb információ: http://www.hazipatika.com/oev