Megnyitotta kapuit a 10. Educatio kiállításÉvről évre egyre komolyabb a verseny a magyar és nemzetközi intézmények között is a hallgatókért, ezért a magyar felsőoktatás feladata, hogy helytálljon a nemzetközi piacon. A szakmai infrastruktúra fejlesztése, az egyetemek kutató munkájának elősegítése egyre fontosabbá válik, annak érdekében,

hogy a hallgatók nemzetközi szinten is minőségi képzést kaphassanak – mondta Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára az Educatio 10. Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

 

„A magyar oktatásban komoly lehetőségek rejlenek, ezt mutatja, hogy a felsőoktatási intézményekben megkezdődött egy újító szellem a modern fejlesztések irányában. A intézmények számára fontossá vált, hogy a hallgatók egy korszerű képzési helyzetben is eladható tudást kapjanak, ez teheti ugyanis az intézményeket versenyképessé és sikeressé” – mondta Arató Gergely a kiállítás megnyitóján.

Csaknem tízezer négyzetméteren, 200 standdal nyitotta meg kapuit a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpont „A” és „C” csarnokában.
A mára hagyományosan megrendezett kiállítás a felsőoktatásba készülőknek, a felsőoktatási intézményeknek, és a háttérintézményeknek ad lehetőséget egy tartalmas találkozásra. A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A továbbtanulásra készülő középiskolások „gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól” kaphatnak választ kérdéseikre.
A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek is részt vesznek.
A kiállítás minden látogató számára ingyenes és minden nap 10-től 17 óráig tart nyitva.
(www.edupress.hu)