Kápráztasd el kedvesedet egy habos rózsaszín édességgel, bár lehet, hogy neked több örömet okoz majd.
Epres-habos rózsaszín nyalánkság
Hozzávalók (6 adaghoz): 800 g eper, 600 g zsíros, krémes natúr joghurt, 20 babapiskóta, 10 csepp piros ételszínezék, 2 tojásfehérje, 3 ek eperlikőr, 20 g porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Mossuk meg az epreket, tegyünk félre 6 darabot. A többit vágjuk darabokra és villával pürésítsük. Öntsük hozzá a likőrt és az ételszínezéket, törjük darabokra a babapiskótát és az is tegyük a tálba. Keverjük össze, hagyjuk, hogy a piskóta átnedvesedjen.
2. Verjük keményre a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a vaníliáscukrot, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tojáshabot is.
3. Dolgozzuk bele az átnedvesedett babapiskótát az eperpépbe, míg egynemű masszát nem kapunk. Vegyünk 6 darab széles poharat, osszuk el az aljukban a rózsaszín epermasszát, majd erre jön rá a joghurtos keverék, végül díszítsük a tetejüket 1-1 cikkekre vágott eperrel. Tegyük hűtőbe 2 órára.
Rózsaszín-málnás habcukor álom
Hozzávalók (6 adaghoz): 300 g rózsaszín és fehér habcukor (marshmallows), 400 g málna, 3 narancs, 2 ek Grand Marnier, 40 g szeletelt mandula, 5 dl tejszín, 25 g porcukor
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a narancsokat éles késsel (távolítsuk el a fehér burkot is), majd vágjuk kisebb kockákra, de a levet fogjuk fel egy tálba. Öntsük a tálba a likőrt is, majd keverjük bele a narancskockákat. Tegyük hűtőbe.
2. Verjünk a tejszínből a porcukor fokozatos hozzáadásával kemény habot.
3. Egy serpenyőben pirítsuk meg 2-3 perc alatt a mandulaszeleteket. Vágjuk a habcukrot kis darabokra.
4. Vegyünk 6 hosszúkás poharat és váltakozva kanalazzuk bele a tejszínhabot, a habcukrot, a narancskockákat és a málnát. A tetejét díszítsük a pirított mandulával.
forrás: 5perc.hu