A 6 legkedveltebb női virágIlyet ajándékozz kedvesednek! Ha meglepnéd párod, de nincs ötleted, milyen virágot vásárolj, ne gondolkozz tovább! Összegyűjtöttük a nagy kedvenceket.

 

Hazánkban 96 éve ünnepeljük a nőnapot. Eredetileg a munkás nők egyenjogúságának hangot adó demonstrációból indult az ünnep, de mára elvesztette eredeti célját, egyszerű virágajándékozási alkalommá – néhol kötelességgé – minősült. Ugyanakkor jó alkalom arra, hogy a férfiak kifejezzék, kire is tekintenek nőként a környezetükben. Persze, ha már elmúlt március 8., akkor is vetemedhetsz néha virágvásárlásra. Az alábbiaktól biztosan elolvad a párod!

Nőnap környékén megpezsdülnek a virágstandok, ahogy nő a kereslet, úgy bővül a kínálat, és emelkednek az árak. Néhány éve a hóvirág volt a leggyakoribb nőnapi szuvenír, de a tavaszhozó virág 2005 óta védettséget élvez, más növények kerültek előtérbe.

A sorrendet nehéz volt megállapítani, az általunk megkérdezett virágboltok tapasztalatai szerint fele-fele a cserepes és vágott virágok vásárlásának az aránya.

1. Listavezető a kankalin

Változatos, figyelemfelkeltő virágszínével, egyszerű tartásával méltán vált a nőnap listavezető és egyben költségtakarékos virágválasztásává a tavaszi kankalin, másik nevén primula. Nélküled halott vagyok – üzenete vicces lehet munkahelyi környezetben. Igaz nincsenek teljesíthetetlen igényei, de ha nem vigyázol, egyik napról a másikra tönkre mehet. A virág mellé küldhetsz egy bemutatót is róla: a bájos primula.

2. Slágernövények a virágzó hagymások

A képzeletbeli lista második helyére a virágzó hagymások pályáznak, sikerrel. Napsütéses tavaszi hangulatot teremthetsz cserépbe vagy kosárba ültetett, virágzó tulipánnal, nárcisszal, krókusszal vagy illatos jácinttal. Nincs is jobb ajándék az egyhangú, szürke tél után, ráadásul a megajándékozottat is biztosan sikerül levenni a lábáról.

3. Vörös rózsa, szálban vagy csokorban

A dobogóról nem hiányozhat a rózsa sem, leginkább vörös színben. Mivel az árak az ünnep környékén hirtelen elszállnak, teljesen elfogadott, ha az ajándékozó csak egy szál vörös rózsával fejezi ki érzelmeit.

4. Fehér rózsa, a szülői szeretet virága

Nőnapon se feledkezzünk meg az édesanyákról! Tökéletes választás számukra egy szál fehér rózsa.

5. Tulipán, szerelem?

Ha már a vágott virágoknál tartunk, a rózsát talán a tulipánszál követi a sorban. Hátránya, hogy nem túl tartós virág, ezért érdemes olyat választanod, ami épphogy csak kipattant a bimbóból. Élettartamát
meghosszabbíthatod, ha szárát rendszeresen kurtítod. Jó, ha tudod, hogy ajándékozása – a rózsához hasonlóan – heves érzelmekre utal.

6. Frézia, gerbera, nőszirom

Nem kell érzelemkitörésekre számítani e három virág csereberéje során: a frézia a megbízhatóság, a gerbera a báj, a nőszirom a hit virága.

 

Végül néhány virágüzenet

Orchidea – Kedvelem az érett nőket!
Gyöngyvirág – Odavagyok a szépségedért!
Begónia – Vágyódom utánad!
Magnólia – Lábaid előtt heverek!
Kék liliom – Titkos hódolódtól!
Kaktusz – Megküzdök a szerelmedért!

www.femina.hu