GyereknapKedves Szülők! Csak egy rövid emlékeztető, bár minden bizonnyal senki figyelmét nem kerülte el az a fontos esemény, amely május utolsó vasárnapján aktuális: a gyermeknap.

A Nemzetközi Gyermeknapot a világ több országában ünneplik. Hasonló rendezvényeket már a II. Világháború előtt is rendeztek: ilyen volt a gyermekhét, amelyet először 1931 májusában tartottak meg, elsősorban jótékonysági céllal. 1950-ben a Demokratikus Nőszövetség tett javaslatot ismét a gyermekek megünneplésére, a cél ekkor is az elmaradott, háború sújtotta országok gyermekeinek megsegítését szolgáló akciók szervezése volt.

Nálunk minden év május utolsó vasárnapján – azaz idén 29-én -, ünnepeljük gyermekeinket.

Még ha néha úgy is érezzük, hogy szinte minden nap gyereknap van, azért ezen a napon, vagy a hétvégén feltétlenül tegyünk ki magunkért és szóljon valóban minden a gyerekekről!

A legegyszerűbb, amit tehetünk, ha a napot a gyerekek kívánságának megfelelően töltjük. Lehet a gyereknapi program állatkerti látogatás, valamely szabadtéri gyereknapi rendezvényen való részvétel, vagy családi-baráti körben piknik a szabadban, fagyizás egy cukrászdában, mozi, kirándulás.

Országszerte rengeteg, javarészt ingyenes gyereknapi rendezvény közül válogathatunk a gyereknap hétvégéjén. Ezek a nagyobb rendezvények különböző korú gyerekeknek is tartalmas és izgalmas szórakozást ígérnek. Előadások, koncertek, kézműves programok, sportversenyek.