Az új kormány csak a pályázatok előrehaladott állapota miatt nem avatkozott be drasztikusan. A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írás szerint, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig a nyertes pályázók öt százalékával kötött szerződést, így jó esetben is csak néhány iskolában lehetnek táblák tanévkezdésre.

 

Az oktatási ágazat szakmapolitikai vezetése jelezte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, hogy nem teljesen ért egyet a pályázati kiírások minden céljával és tevékenységével, illetve azok volumenével, de a pályázatok előrehaladott megvalósítása miatt már nem kíván érdemben beavatkozni, csupán technikai korrekciók fordulhatnak elő – olvasható a napilapban.

A digitális táblák kálváriája már 2005 óta tart: az Oktatási Minisztérium akkor még 40 ezer eszköz felszerelését jósolta, ezzel az ország tantermeinek csaknem kétharmadát elláthatták volna. A Gyurcsány-kormány később már csak 30 ezer interaktív tábla felszerelését ígérte, de a válság tovább csökkentette az ezekre fordítható összeget. Miután az interaktív taneszközök beszerzésére kiírt tender kétszer is meghiúsult, az NFÜ az iskolák közvetlen pályáztatását helyezte előtérbe.

A digitális táblák előnyeiről itt nézhet meg egy videót >>>

 

Forrás: interaktivoktatastechnika.hu, hir24.hu